Mainos

Interfax: Kansallismielinen ryhmä ehkä Venäjän junaiskun takana

Onnettomuuden tutkimukset keskittyvät nyt epäilyyn, jonka mukaan jokin äärikansallinen ryhmä on terroriteon takana. Muukalaisvastaisten ryhmien toimia tarkkailevan Sova-keskuksen mukaan epäily on epäuskottava.

Matkustajajunan Venäjällä maanantaina raiteilta syössyt pommi saattoi olla äärikansallisten radikaalien asettama, kertoi uutistoimisto Interfax.

Interfaxin lainaaman tutkintalähteen mukaan onnettomuuden tutkimukset keskittyvät oletukseen, jonka mukaan jokin äärikansallinen ryhmä on luultavammin terroriteon takana, mutta myös Kaukasuksen alueen kapinallisia pidetään mahdollisina syyllisinä.

Syyttäjänviraston tiedottaja sanoi kuitenkin, ettei mitään vaihtoehtoja ollut vielä suljettu pois.

Äärikansalliset radikaalit syyllistyvät Venäjällä useimmin rasistisiin pahoinpitelyihin, mutta heidät on ennenkin yhdistetty myös pommi-iskuihin. Vuonna 2005 tapahtuneesta Tshetsheniaan matkalla olleen junan räjäytyksestä tuomittiin kaksi äärinationalistia.

"Epäuskottava selitys"

Muukalaisvastaisten ryhmien toimia tarkkailevan Sova-keskuksen johtajan Aleksandr Verhovskin mukaan ajatus äärikansallisten ryhmien syyllisyydestä on kuitenkin epäuskottava.

- Kun nationalistit räjäyttivät Grosnyin ja Moskovan välillä kulkevan junan, se oli loogista, koska juna oli täynnä tshetsheenejä. Mutta miksi he haluaisivat räjäyttää Moskovan ja Pietarin välillä kulkevan junan?

Junaiskussa loukkaantuneista matkustajista kukaan ei enää ollut hengenvaarassa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Pommi-iskussa vaurioitunut junaradan osuus saatiin tänään taas avattua liikenteelle.

Pommi-iskun takia suljettu rata avattu Venäjällä

Venäjällä pommi-iskun takia osittain suljettu Pietarin ja Moskovan välinen rataosuus on jälleen avattu liikenteelle, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Venäjän rautateiden mukaan ensimmäinen matkustajajuna on kulkenut korjatun rataosuuden läpi.

(MTV3-STT-ItarTass- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.