Mikä aiheutti pamauksen ja nämä mystiset jäljet VR:n junaan? MTV Uutiset pääsi tutustumaan tutkijoitakin ihmetyttäviin vaurioihin – "Tällaiset saa aikaan vankkarakenteinen esine"

1:53
VR:n vaunun pohjaan tömähtänyt esine on edellen mysteeri.

Erikoinen tömähdys pysäytti Helsingistä Ouluun matkalla olleen intercity-junan matkanteon Lahden asemalle sunnuntai-iltapäivänä. Tömähdys tuntui vaunussa numero kuusi, joka on ensimmäinen vaunu veturin jälkeen.

MTV Uutiset pääsi VR:n kanssa tutustumaan junaan, jonka ympärillä on vielä monta kysymystä auki. 

Junan veturivaunussa tömähdys ei tuntunut, joka herätti tutkijoissa ihmetystä. Veturin korkeus maahan on matalampi, kuin tömähdyksen saaneen vaunun.

VR:n turvallisuusjohtaja Jari Hankala ei osannut kertoa, mikä mahdollisesti osui vaunun pohjaan. Hänen mukaan kyseessä on mahdollisesti terävä esine.

– Jää on voinut olla mukana tässä, mutta en usko, että vahingon on aiheuttanut jää. Esine on ollut selvästi teräväreunaisempi. Tällaiset vauriot saa aikaan hyvin vankkarakenteinen kova esine, kuten teräsrakenne, kommentoi Hankala.

Ilkivallan mahdollisuuteen Hankala ei myöskään usko. 

Vaunun penkkien selkänojat retkahtivat taaksepäin

Tömähdyksen seurauksena vaunun sisällä osa penkeistä vaurioitui. Lisäksi vaunun katon paneeli laskeutui, joka jumitti vaunun oven.

Myös vaunun wc-tilojen lavuaarin alla sijaitseva paneeli irtosi, joka aiheutti vesivahingon.

Muutamat matkustajat valittivat niskan ja selän retkahduskipuja.

– Vaunun sisällä kolmesta penkistä on pettänyt penkin selkänojan kallistusmekanismi, eli selkänoja on retkahtanut taaksepäin. Näissä kaikissa kolmessa penkissä istui matkustaja.

Tutkimukset mystisestä tapauksesta aloitettiin heti tapahtumapäivänä sunnuntaina. Vaurioiden syytä selvitetään yhä.

– Mysteeri pystytään selvittämään vasta, kun tämä esine löytyy. Esineen löytymättömyyden syy on yksinkertaisesti lumihanki.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja