Katso kuva vaurioituneesta IC-junasta, josta tutkijatkin ovat ymmällään: Mikä jätti jäljet oikoradalla olleen junan pohjaan?

0:20

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii sunnuntaina rikkoutuneen Oulun-junan veturia ja junarunkoa tänään uudelleen. Tutkimuksissa on tänään paljastunut, että junan pohjarakenteisiin osui tuntematon esine.

Onnettomuustutkintakeskus on julkaissut kuvia vaurioituneen intercity-junan pohjasta. Otkesin tviittaamissa kuvissa on nähtävissä useita naarmuja, mutta vaurioiden aiheuttaja ei ole vielä selvillä.

Otkesin johtaja, dosentti Veli-Pekka Nurmi kertoo, että aiemmassa tarkastuksessa mitään jälkiä ei löydetty. Veturinkuljettajakaan ei nähnyt raiteilla mitään.

– Tämä on erikoinen juttu, sillä aika nopeasti onnettomuuksien jälkeen selviää peruskuvio siitä, mitä on tapahtunut. Tässä tapauksessa meillä ei ole hajuakaan siitä, mitä tapahtui, kertoi onnettomuustutkintakeskuksen Nurmi MTV Uutisille aiemmin.

Sekä vaurioituneen junan veturi että junanvaunut on tuotu VR:n Ilmalan varikolle tarkempia tutkimuksia varten.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja