Instagramin "kuumin lääkäri" juhli veneellä ilman maskia – kritiikkimyrsky seurasi: "Tekopyhyyttä parhaimmillaan"

Sosiaalisessa mediassa supersuosittu "tohtori Mike" sai rajua kritiikkiä, kun hän juhli syntymäpäiviään veneellä ilman kasvomaskia.

Instagramin kuumimmaksi lääkäriksi tituleerattu Mikhail Varshavski ei kerännyt kiitosta toiminnastaan. Dr. Mikenä tunnettu mies kuvattiin Miamissa juhlimassa ilman kasvomaskia, kertoo Daily Mail

Mikhaililla on miljoonia seuraajia kaikilla sosiaalisen median tileillään, ja People-lehti äänesti hänet seksikkäimmäksi lääkäriksi vuonna 2015.

Tavallisesti Dr. Mike on kannustanut maskien käyttöön. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Juhli syntymäpäiväänsä veneellä maskitta

Mikhail oli matkustanut New Yorkista Miamiin 31-vuotispäivänsä kunniaksi. Mies bongattiin juhlimassa veneellä ilman kasvomaskia. Paikalla oli myös joukkio miehen ystäviä; seurue vietti aikaa uima-asuissa, hilpeissä tunnelmissa.

Moni fani tyrmistyi toiminnasta, sillä Mikhail on jo kuukausien ajan jakanut kasvomaskien tärkeyttä korostavaa sisältöä.

"Tekopyhyyttä parhaimmillaan"

Mikhailin juhlakuvat alkoivatkin pian levitä netissä. Moni oli ihmeissään siitä, että aiemmin vastuullisuuteen kannustanut mies esiintyi nyt itse kaveriporukkansa keskellä ilman maskia. 

– Tekopyhyyttä parhaimmillaan, itsekin lääketiedettä opiskellut James Todaro suomii Twitterissä.

Tohtori Mike sai kritiikkiä ristiriitaisista viesteistään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Miehelle omistetulla Reddit-kanavalla moni ilmoitti lopettavansa Mikhailin seuraamisen tapauksen vuoksi. Osa kommentoijista huomautti, että "tohtori Miken" neuvot ovat pandemian aikana tarjonneet arvokasta tietoa ja tukea. Nyt maskiohjeet vaikuttivat ristiriitaisilta ja tekopyhiltä.

"Vaikuttaa selvältä, ettei kangasta ollut tarpeeksi maskien tekemiseen..."

Osa seuraajista kritisoi erityisesti sitä, että Mike vaikutti unohtavan pitkään jakelemansa maskiohjeet silloin, kun pääsi "bikinibileisiin".

– Miksi kritisoitte? Kun katsoo heidän pukeutumistaan, vaikuttaa selvältä, ettei kangasta ollut tarpeeksi maskien tekemiseen, Sylvain L Côté heittää.

– Rajoitukset on suunnattu köyhille ihmisille. Raha ja koulutus tuovat vapautta, Pablo Alcantara sivaltaa.

Poisti maskin uimisen ajaksi?

Mikhailin edustaja selitti New York Postin mukaan tapauksen kertomalla, että mies poisti maskinsa uinnin ajaksi. Veneellä myös seurattiin edustajan mukaan kaikkia koronavirukseen liittyviä viranomaisten turvaohjeistuksia; seurueen jäsenen mukaan vene oli yksityishenkilön omistama.

– Tohtori Varshavski on aina ollut, ja on edelleen, maskien käytön ja turvallisuuden puolestapuhuja pandemian keskellä.

Lue myös:

    Uusimmat