Instagram-videosi saattavat tulevaisuudessa levitä maailmalle, jos et muuta asetuksiasi

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
Järkytyksiä luvassa? Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – kysyimme toimittajiltamme heidän lukunsa

Instagram julkaisee jälleen yhden ominaisuuden, joka TikTokissa on jo.

Instagramia syytetään tasaisin väliajoin TikTokin apinoimisesta: somesovellus on esimerkiksi siirtänyt painopistettään kuvista videoihin, koska TikTokissa ne ovat valtaisan suosittuja. 

Nyt Instagram julkistaa jälleen uuden kilpailijaltaan kopioidun ominaisuuden: jatkossa käyttäjät voivat ladata toistensa tekemiä videoita eli Instagram Reelsejä omalle laitteelleen, kertoo Social Media Today

Instagramin pääpomo Adam Mosseri ilmoitti uudistuksesta omalla tilillään. Aluksi mahdollisuus tulee käyttöön vain Yhdysvalloissa. 

– Napauta vain jakoikonia reelissä, jota rakastat, ja valitse lataus, Mosseri ohjeisti.

"Ainoa aito yllätys on..."

Ominaisuus mahdollistaa videoiden jakamisen palvelusta toiseen. Moni onkin jo tottunut näkemään Instagramissa TikTok-videoita, sillä supersuosittu videosovellus on sallinut klippien lataamisen jo pitkään. 

– Ainoa aito yllätys on, että IG:ltä on vienyt näin kauan sallia tämä toiminto, Social Media Today naljailee.

Vuonna 2019 uutisoitiin, että Instagram kokeilee "TikTokista tuttujen" 15 sekunnin videoiden julkaisua. Kyseessä ovat juuri Reelsit, joiden kesto tosin on jo pidentynyt. Tätä ennen sovellus päätti lanseerata Snapchatista tutun Stories-toiminnon, jolla julkaistaan 24 tunnissa katoavia sisältöjä.

Lataaminen pitää kieltää erikseen asetuksissa

TikTokista ladatuissa klipeissä on TikTokin vesileima ja käyttäjän nimimerkki. Lienee todennäköistä, että samanlainen tunniste tulee myös Instagram-videoihin. 

On mahdollista, että Reelsien lataaminen laajenee myöhemmin muidenkin kuin jenkkien käyttöön. Jos et halua, että videoitasi voidaan ladata, se tulee kieltää yksityisyysasetuksissa. Myöskään yksityisen tilin reelsejä ei voi ladata.

Katso myös: Olivia näki somevideon upeasta vuoristosta ja lähti innoissaan matkaan – pian paljastui karu totuus

Olivia näki somevideon upeasta vuoristosta ja lähti innoissaan matkaan – pian paljastui karu totuus 1:49
Olivialle paljastui jotain karua lomareissulla.

Lue myös:

    Uusimmat