Mainos

Innostus rahastosijoittamiseen säilynyt Suomessa

Pörssikurssien alamäki on rokottanut yllättävän vähän suomalaisten kiinnostusta rahastosijoittamiseen. Uutta rahaa virtaa rahastoihin tasaisesti, valtaosa sijoituksista suuntautuu lyhyen koron rahastoihin. Osakerahastoista sen sijaan osa on joutunut kamppailemaan pääomapulan kanssa.

Dealing-huoneiden kiihkein rytmi on pörssin parin vuoden laskun seurauksena rauhoittunut. Pörssihuuman aikana ryöpsähtänyt innostus rahastosijoittamiseen on kuitenkin säilynyt.

-Ihmiset ovat muuttaneet rahastotyyppiä. Osakerahastoista on siirrytty lyhyen koron rahastoihin tällä hetkellä, kertoo toiminnanjohtaja Markku Savikko Sijoitusrahastoyhdistyksestä
.
Lähes 80 prosenttia rahastoihin virtaavista sijoituksista menee tällä hetkellä lyhyen koron rahastoihin. Osakerahastoihinkin vielä löytyy sijoittajia, mutta ne ovat menettäneet suosiotaan selvästi.

Lyhyen koron rahastot kiinnostavat nyt tavallisiakin sijoittajia - samalla kun pääoma on kasvanut rajusti, sijoituksen keskikoko on pienentynyt.

Osakerahastoista sen sijaan osa on kamppaillut pääomapulan kanssa, kun uutta sijoitettavaa rahaa ei ole tullut ja rahastopääoma on sulanut.

Rahastosijoituksia on vajaalla puolella miljoonalla suomalaisella. Sijoitetun rahan määrä on kasvanut tasaisesti, helmikuu on tänä vuonna ollut ainoa negatiivinen kuukausi. Rahastopääoma lähentelee nyt 16 miljardia euroa.

Tasaisesta sijoitusvirrasta huolimatta rahastojen perustamistahti on hiipunut. Tänä vuonna uusia rahastoja on syntynyt noin 15.

(MTV3)

Katso myös Leena Laakson juttu aiheesta
(Talousuutiset 02.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.