Innokas poliisikokelas oli pysäyttää Ruotsin kuninkaan ratsiassa – kiusallinen tilanne vältettiin viime hetkellä

1:53
Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa yllätti maansa ja pienensi kuninkaallista perhettä syksyllä 2019

Useita kertoja ylinopeudesta narahtanutta kuningas Kaarle Kustaata ei lain mukaan saa pysäyttää liikenteen valvonnan yhteydessä. Näin oli kuitenkin lähellä käydä.

Ruotsalaiset poliisikokelaat olivat tällä viikolla harjoittelemassa liikenteen valvontaa Tukholman keskustan tuntumassa Södermalmilla, kun eräs kokelaista oli lähellä ajautua kiusalliseen tilanteeseen.

Aluepoliisina Södermalmilla työskentelevä Viktor Adolphson kertoo Twitter-tilillään, että innokas poliisikokelas oli lähellä pysäyttää Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian.

Niin ikään valppaana ollut kouluttaja kuitenkin havaitsi tilanteen ja nappasi Adolphsonin mukaan nopeasti kokelasta olkapäästä kiinni.

– Kuninkaan annamme ajaa ohi, kouluttaja totesi kokelaalle twiitin mukaan.

Tapauksesta uutisoi ruotsalaislehti Expressen, jonka uutisessa muistutetaan, että kuninkaallisilla on Ruotsissa immuniteetti.

Lain mukaan kuningasta, kuningatar Silviaa tai heidän lapsiaan ei voi asettaa Ruotsissa rikossyytteeseen, eikä heitä voi virallisesti epäillä rikoksista – oli kyseessä sitten miten vakava rikos hyvänsä. Näin ollen heitä ei myöskään saa pysäyttää liikenteenvalvonnan yhteydessä.

Kuningas Kaarle Kustaa sai ajokorttinsa 18-vuotiaana ja tämän ensimmäinen auto oli Volvo Amazon.

Kaarle Kustaan tiedetään sittemmin mieltyneen nopeisiin autoihin ja vauhdikkaaseen menoon, ja hän on vuosien saatossa ollut usein otsikoissa kyseenalaisen liikennekäyttäytymisensä takia.

Esimerkiksi vuonna 2004 kuningas hurjasteli keltaisella Porsche GT3 -autollaan silminnäkijöiden mukaan peräti 160 kilometrin tuntinopeudella oltuaan matkalla Tukholmaan Karlskogan radalla käydyistä mikroautokilpailuista. Mukana olleiden henkivartijoiden mukaan nopeutta oli kuitenkin enimmillään 130–140 kilometriä tunnissa.

Kaarle Kustaa jäi kiinni hurjastelusta myös vuonna 2000 Tanskassa. Tuolloin kuninkaan väitettiin kaahanneen Ferrarillaan peräti 250 kilometrin tuntinopeudella.

Hovista tosin kommentoitiin myös tuolloin, että nopeutta oli ollut korkeintaan 140 kilometriä tunnissa.

Kaarle Kustaa pahoitteli tapausta jälkikäteen julkisesti ja selitti, että hänellä ja Silvialla oli kiire hakea lapsensa Kastrupin lentokentältä ennen kuningatar Margareetan 60-vuotissyntymäpäiviä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja