Inhottaako vartalosi? Nämä 4 vinkkiä palauttavat kipinän makuuhuoneeseen

Onko olosi joulun jäljiltä turvonnut ja kaukana seksikkäästä? CNN.com-sivustolle kirjoittava seksuaalineuvoja Ian Kerner selvitti, miten seksistä saa nautittua ilman, että kehonkuva pääsee latistamaan tunnelmaa.

Kerner kirjoittaa tuoreesta Journal of Sexual Medicinessa julkaistusta tutkimuksesta, joka perehtyi siihen, miten kehonkuva vaikuttaa seksuaaliseen tyytyväisyyteen. Yli 660 ihmisen vastausten perusteella tyytymättömyys omaan kehoon vaikutti negatiivisesti seksuaaliseen itsetuntoon. Erityisesti naisilla myös huoli siitä, että kumppani olisi tyytymätön heidän vartaloihinsa, vaikutti kykyyn nauttia seksistä.

– Vartalostaan murehtiminen voi vähentää sekä seksin määrää että laatua, Harvardin yliopiston sosiaalipsykologi ja seksikolumnisti Justin Lehmiller selittää. Hän neuvoo pohtimaan, mikä todella on syynä omaan tai kumppanin seksuaalisen mielenkiinnon menettämiseen.

– Piilottelu kiireiden, väsymyksen tai stressin takana on yleisin tekosyy, kun todellinen syy voi olla kehonkuvassa, seksivalmentaja Amy Levine uskoo.

Älä anna huonon kehonkuvan pilata seksielämääsi, vaan kohota itsetuntoasi näillä vinkeillä:

Opi tuntemaan, mistä innostut ja mistä et

Erään teorian mukaan meillä kaikilla on kaksi poljinta, jotka ohjaavat seksuaalisuuttamme: kaasupoljin (asiat, jotka kiihottavat) ja jarrupoljin (asiat, jotka pysäyttävät kiihkon kuin seinään).

Esimerkiksi jokin tietty fantasia, kumppanisi tuoksu tai pitkät sääret voivat saada himosi hyrräämään. Seksielämäsi jarruja taas voivat olla esimerkiksi pelko siitä, ettet tyydytä kumppaniasi tai että hän ei pidä mahastasi tai ohenevasta tukastasi.

– Ottamalla tämän huomioon ja opettelemalla nauttimaan siitä, miten kehosi reagoi kosketukseen, voit oppia ohittamaan jarrusi, kuten vaikkapa vartalonkuvasi ja muut kiihotusta ja orgasmin saantia haittaavat ajatukset, seksikouluttaja Emily Nagoski kirjoittaa.

Virittäydy tunnelmaan

Musiikki voi auttaa sinua unohtamaan kehosi ja tehostaa kiihottumista, tuore tutkimus vihjaa. Musiikkipalvelu Spotifyn teettämän tutkimuksen mukaan 40 prosenttia ihmisistä totesi musiikin olevan heille kumppanin kehonmuotoja tai jopa kosketusta tärkeämmässä roolissa tunnelman kohottamisessa.

Pistä soimaan esimerkiksi Marvin Gayen, Barry Whiten tai Kings of Leonin kappaleita – Spotifyn mukaan ne ovat seksikkään soittolistan kärjessä.

Kohota itsetuntoa hitaasti

Vaikka visuaalisuus on monelle ihmiselle tärkeä osa seksuaalista kiihottumista, ulkonäöstään huolestuneille vaikutus voi olla päinvastainen. Etene siis hitaasti: sen sijaan, että napsauttaisit valot saman tien päälle, siirry pilkkopimeässä rakastelusta hitaasti kohti hämärää valaistusta.

Mikäli arastelet vartaloasi, voit esimerkiksi piilottaa ujostelemasi paikat vaikkapa seksikkäällä yöpaidalla tai alusvaatteilla. Kun alat tuntea olosi mukavammaksi voit vähitellen luopua niistä, ehdottaa Levine.

Luota lukuihin

Tutkimusten mukaan monet miehet ovat tyytymättömiä peniksensä kokoon, ja moni nainen taas murehtii rintojensa kokoa. Totuus kuitenkin on, että suurin osa miehistä kertoo olevansa tyytyväinen kumppaninsa rintoihin, ja että suurin osa naisista on tyytyväinen miehensä varustukseen, Lehmiller toteaa.

– Tämä kertoo meille, että monet ihmiset murehtivat ulkonäöstään ilman hyvää syytä.

Muista, että aivot ovat suurin sukupuolielimemme. Sen sijaan, että keskittyisit murehtimaan mahasi, peppusi tai rintojesi kokoa, panosta seksikkäisiin puheisiin, fantasioihin ja muuhun älylliseen.

Lähde: edition.cnn.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat