Mainos

Inflaatio pysyi kesäkuussa ennallaan

Eniten nousua on vuoden mittaan tapahtunut asuntojen hinnoissa, vuokrissa ja asuntolainojen koroissa. Myös polttoaineiden kallistuminen on kiihdyttänyt inflaatiota.

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio pysyi ennallaan viime kuussa. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli kesäkuussa 1,7 prosenttia eli sama kuin toukokuussa.

Eniten kuluttajahintoja on vuoden mittaan korottanut asumisen kallistuminen. Nousua on tapahtunut asuntojen hinnoissa, vuokrissa ja asuntolainojen koroissa. Inflaatiota ovat kiihdyttäneet myös polttoaineiden kallistuminen sekä elintarvikkeiden ja ravintolahintojen korotukset.

Kesäkuun elinkustannusindeksille kertyi nousua 1,8 prosenttia viime vuodesta. Kuluttajahintojen ja elinkustannusten nousun ero selittyy kuluttajahintaindeksin painorakenteen uudistuksella.

Tilastokeskus julkisti perjantaina myös ennakkotietoja EMU-maiden yhdenmukaistetusta kuluttajahintaindeksistä. Niiden mukaan EMU-maiden inflaatio oli kesäkuussa 2,5 prosenttia, joka oli myös toukokuun inflaatioprosentti. Suomen osalta vastaavaksi inflaatioksi laskettiin 1,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.