Infarktien sarja muutti Timo T.A. Mikkosen elämän – sokeutui ja halvaantui vuonna 2011

Mediayrittäjä Timo T.A. Mikkonen nukkui pois myöhään tiistai-iltana saattohoidossa. Asiasta kertoi STT:lle Timo T.A. Mikkosen puoliso Nina Mikkonen.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2011 Timo T.A. Mikkonen sai kallonpohjavaltimotukoksen, josta seurasi useita aivoinfarkteja. Tuolloin Nina-puoliso heräsi keskellä yötä siihen, että mies hapuilee tukea seinästä, eikä pystynyt puhumaan.

Vaikka Timo T.A. kiidätettiin sairaalaan, infarktit johtivat lopulliseen sokeutumiseen, halvaantumiseen sekä lähimuistin menettämiseen.

Mikkonen pääsi sairaalasta kotihoitoon vuoden 2012 huhtikuussa. Nina toimi miehensä omaishoitajana siitä saakka. Hän kuntoutti puolisoaan päivittäin ja parhaansa mukaan.

Timo T.A. kuntoutui vaikeasta vammastaan poikkeuksellisen hyvin, sillä usein kallonpohjavaltimotukos johtaa välittömästi kuolemaan. Sinnikäs mies oppi kävelemään uudestaan tukilaitteiden avustuksella.

Mikkosten perhe joutui muuttamaan pois rakkaasta Myrskylän kodistaan vuonna 2016. Tavoitteena oli päästä lähemmäs palveluita. Uusi koti löytyi lopulta Orimattilasta.

– Kun saisi vielä lisää lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, että päästäisiin Timon kanssa kulkemaan lisää ulkona. Täällä on hyvät kevyen liikenteen väylät, joten päästään vaivattomasti Timon kanssa menemään, Nina Mikkonen iloitsi MTV.fille syyskuussa.

Mikkosen kunto pysyi Nina-puolison mukaan suhteellisen tasaisena elämän viimeiset kuukaudet.

– Olemme saaneet kaikki olla enemmän tai vähemmän terveinä, lukuun ottamatta pieniä takapakkeja Timon kunnossa. Kaikki on hänelle hengenvaarallista, mutta ei onneksi mitään sellaista, mistä hän ei olisi selvinnyt. Hänellä on ollut syksyn aikana useita keuhkokuumeita, jotka on onneksi selätetty, Nina Mikkonen kommentoi MTV.fin haastattelussa isänpäivänä 2016.

– Paljon halataan ja pussataan isiä. Se on tärkeintä, että hän saa tuntea olevansa rakas. Niin kuin hän onkin. Sen aiomme osoittaa hänelle monin eri tavoin.

Mikkonen joutui saattohoitoon eilen tiistaina. Hän nukkui pois läheistensä läsnäollessa.


Lue myös:

    Uusimmat