Mainos

Indonesiassa vaadittiin presidentin eroa

Yli 1 000 opiskelijaa kerääntyi tänään Indonesian parlamentin edustalle Jakartassa vaatimaan presidentti B.J. Habibien eroa. Kyseessä oli yksi suurimpia parlamenttitalolla nähtyjä mielenosoituksia sen jälkeen kun Suharto erosi presidentin tehtävistä viime toukokuussa.

Mielenosoittajat pääsivät parlamenttirakennuksen pihalle rikottuaan alueelle johtavat portit. Paikalle lähetetyt sadat sotilaat ja poliisit estivät kuitenkin opiskelijoiden etenemisen itse rakennukseen. Suurin osa opiskelijoista poistui paikalta pimeän tultua, mutta arviolta 200 heistä kertoi aikovansa viettää yön alueella. Opiskelijat aikoivat järjestää huomenna mielenosoituksen myös Indonesian toiseksi suurimmassa kaupungissa Surabayassa.

Mielenosoittajien mukaan Suharton ero ei ole parantanut tilannetta Indonesiassa ja on täysin selvää, että Habibie on vain Suharton sätkynukke. Suharto joutui eroamaan toukokuussa sen jälkeen kun maassa oli puhjennut laajoja opiskelijamielenosoituksia ja rajuja mellakoita, joissa sai surmansa lähes 1 200 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.