Mainos

Imettävää äitiä ei päästetty lentokoneeseen – rintamaito oli liikaa turvatarkastajille: "Yritin vain ruokkia lapseni"

Imettävän äidin ja tämän perheen matka katkesi turvatarkastukseen valmiiksi pumpatun rintamaidon takia.

Michiganilainen perheenäiti oli viettänyt laatuaikaa perheensä kanssa lomaillen Floridassa. Stacie Vroman valmistautui kotimatkaan miehensä ja kahden lapsensa kanssa ja saapui lentokentälle hyvissä ajoin. Heidän koneensa nousuun oli aikaa puolitoista tuntia.

Imettävä äiti oli pumpannut kahteen tuttipulloon matkaevästä valmiiksi vauvalleen. Jonot kentällä olivat pitkiä ja perhe ehtikin jo huolestua ajankulusta. Stacie otti rintamaidolla täytetyt tuttipullot valmiiksi esille, kuten paikallinen liikenteen turvallisuusvirasto neuvoo. Matka kuitenkin tyssäsi turvatarkastukseen.

– He eivät päästäneet minua läpi tarkastuksesta. He sanoivat, että heidän on tarkistettava pullojen sisältö ja tietenkin vastasin, että siitä vain, Stacie kertoi ABC Action Newsille.

Työntekijät eivät suostuneet heittämään rintamaitoa pois

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Stacie yritti kysyä myös työntekijöiden esimiestä paikalle jouduttaaksen tilannetta. Samaan aikaan muu perhe odotti naista lähtöportilla yrittäen viivyttää koneen lähtöä.

– Minusta tilanne alkoi tuntua siltä, että kyseessä oli jonkinlainen tahtojen taistelu. En tiedä, johtuiko tapahtunut siitä, että työntekijöitä ei oltu koulutettu testaamaan rintamaitoa oikein, Stacey tuskaili haastattelussa.

Nainen jopa ilmoitti, että maidon voi heittää menemään, kunhan hän pääsee lähtemään ehtiäkseen lennolle. Virkailijat eivät kuitenkaan päästäneet naista tarkistuspisteeltä.

– Sanoin työntekijöille, että minun on ehdittävä samalle lennolle perheeni kanssa voidakseni ruokkia lapseni, mutta he sanoivat, että en saa poistua.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Yritin ainoastaan ruokkia lapseni"

Perhe pääsi jatkamaan matkaansa vasta useita tunteja myöhemmin. Uuden lennon määränpää oli kauempana perheen kodista, ja he joutuivat vuokraamaan auton kentältä ajaakseen neljän tunnin matkan kotiinsa Grand Rapidsiin matkasta väsyneiden pienen vauvan ja taaperon kanssa.

Stacey sai lentoyhtiöltä myöhemmin tiedon, että nämä korvaisivat uusien lentojen ostamisesta koituneet kulut. Kahden lapsen äiti halusi kuitenkin tuoda tapauksensa julki helpottaakseen tulevaisuudessa toivottavasti muiden äitien matkan tekoa.

Liikennevirasto on vastannut kritiikkiin kertoen Staceyn perheineen olleen turvaportilla vain 12 minuuttia ennen lennon lähtöä. Lennolta myöhästynyt äiti kuitenkin muistuttaa heidän olleen lentokentällä hyvissä ajoin.

– Jonot olivat todella pitkiä. Ehkä meidän olisi pitänyt olla paikalla aiemmin, mutta en tiedä, olisiko sekään auttanut.

Nainen ei odota lentoyhtiöiden muuttavan protokollaa imettävien äitien suhteen hänen kokemansa perusteella. 

– Heidän pitäisi kuitenkin ymmärtää, että yritin vain ruokkia lapseni.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.