Tia, 23, synnytti lapsensa yksin hotellihuoneessa vieraassa maassa – katsoi ohjeet YouTubesta: "Heitin pyyhkeen suuhuni, ja aloin ponnistaa"

10:21

23-vuotias amerikkalaisnainen päätyi maaliskuun alussa synnyttämään yksin hotellihuoneessa Turkissa. Ohjeet synnytykseen hän katsoi YouTubesta.

Katso yllä olevalta videolta, miten kotisynnytys hoituu.

Erikoisesta synnytyksestä kertovat muun muassa Love That Matters, Daily Mail ja Independent.

Tia Freeman, 23, oli tiennyt vasta muutaman kuukauden ajan olevansa jo pitkällä raskaana, mutta hän oli kieltänyt asian itseltään eikä kertonut asiasta kenellekään. Nuori nainen oli ostanut liput lomalle Saksaan, eikä hän aikonut jättää kalliita lippuja käyttämättä. Freeman kertoi tarinansa Twitterissä.

"Haluan selvitä hotellihuoneeseeni"

Yhdysvalloista Tia lensi ensin Turkkiin, jossa olisi 17 tunnin vaihto ennen lentoa Saksaan. Tia alkoi kuitenkin voida lennolla pahoin, mutta luuli kaiken johtuvan vain ruokamyrkytyksestä.

– Selvisin laskeutumiseen asti, mutta kun heräsin, krampit olivat pahentuneet ja olin vain, että okei, haluan selvitä hotellihuoneeseeni, Tia kertoo Love That Matters -sivustolla.

Vasta mennessään ohi tullitarkastuksista Tia tajusi, että ehkä kova hikoilu, krampit ja pahoinvointi voisivatkin johtua synnytyksestä. Hän päätti, ettei ainakaan synnyttäisi lentokentälle, joten nainen taisteli itsensä hotellihuoneeseen.

– Ei ollut mitenkään mahdollista, että en olisi synnyttämässä, koska tässä vaiheessa en enää pystynyt melkein seisomaan. Olen vieraassa maassa, jossa kukaan ei puhu englantia, en tiedä maan hätänumeroa ja minulla ei ole hajuakaan mitä tehdä, Tia sanoo.

– Kuten kunnon milleniaali, teen YouTube-haun. Joten siellä olin, hotellihuoneessani omassa yksinäisyydessäni opetellen, miten synnytän oman lapseni.

Synnytys alkaa

Tia kertoo, ettei häntä oikeastaan jännittänyt, sillä adrenaliini piti hänen aistinsa avoimina. Hän oli valmis saamaan synnytyksen pois alta.

Niin Tia täytti kylpyammeen lämpimällä vedellä, otti pyyhkeen voidakseen purra sitä ja toisen pyyhkeen, johon voisi kääriä vauvan. Hän kävi ammeeseen ja tarkisti internetistä muutaman hyvän asennon synnytyksen. Puhelimen kellolla Tia tarkisti supistusten etäisyyden.

– Supistukseni olivat vain minuutin päässä toisistaan, olin todella myöhässä. Pääsin hädin tuskin huoneeseeni. Joten heitin pyyhkeen suuhuni ja aloin ponnistaa. En ole koskaan elämässäni tuntenut sellaista kipua. Tuntui kuin minut olisi leikattu kahtia. Missä oli epiduraalini?

Lapsi syntyi kuitenkin varsin nopeasti. Vauva oli pieni poika.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikein osa Tian mukaan oli napanuoran katkaiseminen, sillä hän ei halunnut satuttaa lasta. Katkaisu onnistui kuitenkin lopulta kahdella kengännauhalla, jotka tuore äiti steriloi hotellihuoneen vedenkeittimen kiehuvan veden avulla.

Lentokentällä epäiltiin ihmissalakuljettajaksi

Tia siivosi kylpyhuoneen ja kävi nukkumaan. Seuraavana aamuna hän suuntasi lentokentälle omaan paitaansa puetun vastasyntyneen vauvan kanssa.

Lentokentän henkilökunta epäili Tiaa ihmissalakuljettajaksi. Paikalle saapuivat tullivirkailijat, poliisi sekä ambulanssi. Tia otti yhteyttä Yhdysvaltojen Turkin suurlähetystöön.

Asian todellinen laita alkoi kuitenkin selvitä myös viranomaisille. Lääkärissä todistettiin, että Tia oli synnyttänyt lapsen. Pienellä pojalla oli kaikki hyvin.

Turkish Airlines päätyi lopulta ostamaan lapselle tämän ensimmäiset vaatteet ja maksamaan kahdeksi viikoksi heille hotellin ja ruoat. Tia joutui myös aikamoisen mediamyllytyksen kohteeksi Turkissa.

– Ja kukaan ei tiennyt, että olin saanut lapsen kuin vasta päiviä synnytykseni jälkeen, ei edes äitini, hän naurahtaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja