Stuertti kielsi imettämästä lentokoneessa lähdön aikana – pettynyt äiti: "Lentoyhtiö rikkoi lakia"

2:26

Englantilaisäiti järkyttyi, kun stuertti keskeytti naisen imettämisen kesken lennon lähdön. Äiti on tyrmännyt täysin lentoyhtiön toimintatavan, kertovat muun muassa FoxNews ja Yahoo Lifestyle.

Mitkä ovat julkisen imettämisen pelisäännöt? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Brittiläinen Kelly Edgson-Payne, 36, oli juuri lähdössä miehensä ja neljän lapsensa kanssa Lontoosta Espanjaan elokuun puolen välin tienoilla, kun Easy Jetin stuertti lähestyi häntä kesken lennon lähdön.

Kelly imetti vuoden ikäistä poikaansa Lexiä, kuten aina lähdön aikana. Äiti oli huomannut jo toisten pienokaistensa kohdalla, että ruokkiminen saa vauvan rauhoittumaan, kun lähtö saattaa tuntua korvissa epämukavalta.

Miespuolinen henkilökunnan jäsen kuitenkin käski äitiä lopettamaan imettämisen ja kiinnittämään lapsen turvavöihin viereiselle penkille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se oli täysin hullua"

Äiti joutui keskeyttämään ruokinnan ja antamaan lapsen miehelleen peittääkseen itsensä. Hän kertoo jääneensä kyyneliin.

– Se oli täysin hullua, että minulle sanottiin, etten pysty ruokkimaan häntä – hullua, ja todella noloa minulle, Kelly kertoo kokemuksestaan.

– Jopa minun vanhin tyttäreni, joka on yhdeksän, sanoi, ’äiti, he eivät voi kieltää sinua imettämästä häntä’.

Sekä äidille ja pojalle jäi tapahtuneesta selkeästi paha mieli, ja Kelly kertookin pian tapahtuneen jälkeen naispuolisen lentoemännän lähestyneen häntä ja pahoitelleen tapahtunutta.

Epäjohdonmukaisuus ärsyttää

Kellyä suututti työntekijöiden epäjohdonmukaisuus, joten hän selvitti asiaa enemmän. EasyJetin nettisivujen mukaan yhtiö tukee täysin imetystä lentojen aikana ajasta riippumatta.

Asiakaspalvelusta Kellylle taas kerrottiin, että rintaruokinta piti suorittaa ”huomiota herättämättä”. Äiti sai lentoyhtiöltä korvaukseksi 25 punnan [28 euron] etukupongin.

Kelly kertoo, ettei ole koskaan kohdannut samanlaista kohtelua matkustaessaan lentäen. Kelly kertoo lentäneensä Lexin kanssa jopa 16 kertaa viime vuonna.

Äidin mukaan lentoyhtiö rikkoo lakia

Kellyn mielestä EasyJet rikkoo lakia, kun se estää häntä imettämästä.

– Minulle oli todellinen pettymys, että lentoyhtiö, johon luotan ja jolla matkustamme koko ajan, oikeasti rikkoi lakia syrjimällä minua imettävänä äitinä, Kelly sanoo.

"Ei toimintatapamme"

EasyJetin edustaja kommentoi lehdistölle, että matkustajat voivat imettää lennoilla mihin aikaan tahansa.

– Se ei ole toimintatapamme, että pyydämme äitejä olemaan huomiota herättämättä, ja teemme sen erityisen selväksi koulutuksessamme, edustaja sanoi.

Edustajan mukaan he aikovat nyt varmistaa, ettei vastaavaa satu tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja