Ilves takoo pelikentällä hirmutulosta pienestä budjetista huolimatta – seuran vetovoimalla suuri merkitys

Veikkausliigassa todella vahvasti mestaruustaistossa mukana oleva Tampereen Ilves saattaa toimia yhdellä sarjan pienistä pelaajabudjeteista, mutta silti seuralla ja kaupungilla on tietynlaista vetovoimaa. Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola summasi MTV Urheilulle ajatuksiaan seurasta.

Ilves on hilannut itseään ylöspäin viime vuosien aikana. Kymmenen vuotta sitten se pelasi Kakkosessa ja nyt se on noussut joukkueeksi, joka taistelee mitaleista joka kaudella. Tällä kaudella se taistelee tiukasti Suomen mestaruudesta.

– Taloudellisesti emme pysty kilpailemaan pelaajista. Ilvekseen on tullut sitten muuten vetovoimaa. Tietysti Tampere on myös vetovoimainen kaupunki ja hoidamme asiat kuten ne on sovittu, Erola sanoo.

Ilves tekee tulosta Veikkausliigan neljänneksi pienimmällä pelaajabudjetilla. Sarjan suurimman pelaajabudjetin omaavalla HJK:lla on kolme kertaa suurempi summa käytettävissään. Europelipaikka on jo tamperelaisseuralle varma, sillä se voitti tämän vuoden Suomen Cupin. Erola ei usko, että seuran toiminta muuttuisi radikaalisti tulevaisuudessakaan. 

– Se vaatii aina onnistumisia, että ollaan eurokentillä tai saadaan pelaajia myytyä. Enempää ei voi tuhlata, kun on rahaa. Tarkoitus on nostaa budjettia ensi kaudella, kun on tiedossa europelirahoja, Erola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat