Ilvekseen palaavalta Marko Anttilalta paljastus Jokerit-sopimuksestaan: "Katsotaan, mitä tapahtuu"

Marko Anttila siirtyi Ilvekseen loppukauden kattavalla sopimuksella. Anttilan sopimus ensi kaudesta Jokereiden kanssa on yhä voimassa. Anttila palasi tampereelle mestaruus mielessään.

Olympiavoittajan ja maailmanmestarin siirto tamperelaisseuraan julkistettiin maanantaina. Vain hetkeä aiemmin Jokerit oli tiedottanut purkaneensa usean pelaajansa, mukaan lukien kuudetta kauttaan helsinkiläisseurassa pelanneen Anttilan sopimuksen.

Siirto Ilvekseen on Anttilalle paluu juurille. Lempäälän Kisan kasvatti aloitti SM-liiga-uransa Ilves-paidassa kaudella 2004–2005. Anttilan mukaan puhetta paluusta Ilvekseen on ollut aiemminkin. 

– Haaveissa on ollut, että täällä saisi vielä joskus pelata. Hienoa että se nyt tapahtuu, vaikka vähän erikoisten tapahtumien kautta, Anttila sanoi Ilveksen järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Anttila kiitteli vuolaasti Ilvestä uransa alkutaipaleen mahdollistamisesta.

– En varmaan pelaisi enää ilman Ilvestä. Se kärsivällisyys, mikä Ilveksellä oli, sain kehittyä rauhassa. Aika raakileena silloin tulin, ikää taisi olla 19 vuotta. En ollut mikään teini enää, mutta sain rauhassa kehittyä ja kasvaa ammattilaiseksi.

Anttilan paluu Ilvekseen mahdollistui, kun hän ja Jokerit purkivat sopimuksensa. Jokerit jätti KHL-kauden kesken Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Jokereiden tulevaisuudesta on esitetty arvutteluita. Seuran jatko sotaa käyvän Venäjän KHL-sarjassa vaikuttaa mahdottomalta. Anttila kertoo kuitenkin, että hänen ensi kautta koskeva sopimuksensa Jokereiden kanssa on yhä voimassa. Se, pelaako Anttila vielä joskus Jokereissa, on auki.

– Katsotaan, mitä tapahtuu, vielä on ainakin voimassa. Katsotaan, mihin Jokerit kuuluu tulevaisuudessa.

Anttila kertoo nähneensä muutaman Ilveksen ottelun tällä kaudella. Seuran edesottamuksia mies seurannut tiiviisti tulospalveluiden kautta pitkin vuosia.

Paljon viime vuosina voittanut Anttila haluaa Ilveksestäkin menestystä.

– Seurajoukkuemestaruus on kovasti mielessä, täällä on hieno ja loistava paikka tavotella sitä.

Sarjataulukossa kolmantena oleva Ilves kohtaa tiistaina kotonaan Sportin. Anttila saatetaan nähdä heti kaukalossa.

– Kyllä sellaista vihjailua on ollut. Pelikunnossa olen. Katsotaan, mikä on tilanne, olen valmis pelaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat