Tapparassa tähtiin noussut Petri Kontiola viittaa kintaalla Ilves-siirtonsa aiheuttamalle kohulle – "Ei tarvitse sinne suuntaan näyttää yhtään mitään"

2:06
Petri Kontiola palasi Tampereelle, mutta Ilves-paitaan – Tulosruutu kävi jututtamassa viime kauden pistepörssin voittajaa kauden alla.

Petri Kontiola palasi viime kaudeksi SM-liigaan, mutta monen yllätykseksi joukkue ei ollut Tappara. Kauden päätteeksi Kontiola kuittasi itselleen runkosarjan pistepörssin voiton HPK:n paidassa. Kesällä odotti vielä suurempi yllätys. Kontiola siirtyi Tampereelle, mutta jatkaakin pelaajauraansa Hakametsän hallin Ilves-päädyssä.

Nuori Petri Kontiola siirtyi vuonna 2001 Tapparaan Seinäjoen S-kiekosta ollessaan 16-vuotias. Ura perinteisessä menestysseurassa lähti nousukiitoon, ja kaudella 2006–2007 Kontiola nakutti silloiset ennätyspisteensä 12+35=47. Kausi huipentui Venäjän MM-kisoissa hopeiseen mitaliin. 

Samalla SM-liiga-kaukalot jäivät taakse, ja Kontiola aloitti pitkän ulkomaankierroksensa Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä. Kun aika koitti palata SM-liigaan, pidettiin Kontiolan joukkueena itsestään selvästi Tapparaa. Toisin kävi. Viime kaudella HPK:ssa ennätyspisteensä 14+41 takonut Kontiola pukeutuu torstaina alkavalla kaudella paikalliskilpailija Ilveksen nuttuun.

– Oli mukava tulla. Täällä oli pari tuttua huoltajaa, he tekivät olon heti kotoisaksi, Kontiola hymyilee MTV Urheilun haastattelussa.

Kontiola puhui pitkään toiveestaan pelata vielä joskus Tapparassa, mutta lopulta hän ei Tapparalle kelvannut. Syytä sille, etteivät Kontiolan ja Tapparan tiet yhdistyneet on arvuuteltu. Keskushyökkääjä itse ei suuremmin innostu Ilves-siirron ympärille viritetystä draamasta.

– Määhän en ole Tampereellta kotoisin alun perin, Kontiola aloittaa.

– On mulla junnuvuodet, ja Tapparasta pääsin maailmalle. Tämä on jääkiekkobisnestä ja näin... Ei ole mitään sen kummempaa tässä.

Samaan hengenvetoon Kontiola kiistää, että hänellä olisi erityistä näytönhalua Tapparan suuntaan alkavalla kaudella. 

– Ei mun tarvitse sinne suuntaan näyttää oikein yhtään mitään. Totta kai paikallispelit sytyttää. Niin ne sytyttivät Tapparan paidassa pelatessa Ilvestä vastaan. Vähän päästiin testailemaan jo harjoitusottelussa.

Kontiolan Ilveksen ja Tapparan ensimmäinen kohtaaminen elokuisessa Tampere cupissa päättyi Tapparan voittoon voittomaalikilpailussa. Paikalliskohtaamisia on luvassa vielä rutkasti, sillä runkosarjassa joukkueet pelaavat vastakkain kuudesti.

Vaikka odotettu paluu Tapparaan ei toteutunut, vakuuttaa Kontiola, että välit Tapparan kanssa ovat kunnossa. Paikalliskamppailuissa ei ole odotettavissa erityistä kuittailua puoleen tai toiseen.

– En usko, että kummempaa tulee. En minäkään lähde mihinkään kuittailuhommiin. Me olemme hyvissä väleissä, meillä ystävyys jatkuu.

Tapparalle suunnattujen näyttöjen sijaan Kontiola sanoo haluavansa pelata hyvin ja toivovansa, että joukkue menestyy. Ilvestä onkin vahvistettu eri osa-alueilla tamperelaisittan historiallisen kauden alla. Suomen ensimmäinen, vuonna 1965 valmistunut Hakametsän halli jää taakse, kun Ilves ja Tappara siirtyvät joulukuussa Tampereen keskustaan valmistuvaan areenaan.

Ilveksen merkittävimpiä hakuja juhlakauden miehistöön ovat Kontiolan lisäksi olleet tshekkimaalivahti Marek Langhamer, kovia tehoja ECHL-liigassa nakuttanut yhdysvaltalaispuolustaja Les Lancaster ja KalPasta napattu unkarilainen keskushyökkääjä Balazs Sebok. Ilves-kannattajat asettavat suuria odotuksia myös tehokkaasti AHL-sarjassa pelanneen kanadalaisen laitahyökkääjän Nick Babtisten suuntaan.

– Tähän kauteen on panostettu aika paljon. Tulee uutta hallia ja muuta. Olemme ihan varteenotettava porukka, Kontiola sanoo.

– Startti on ollut hyvä, on treenattu tosi kovaa. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue ja on meininki ollut hyvää. Joukkuehenkin on hyvä. Pistetään hommat käyntiin ja katsotaan, mitä tästä tulee.

Ennustajaksi Kontiola ei kuitenkaan halua ryhtyä. Niinpä vastaus Ilveksen menestykseen kaudella on ympäripyöreä.

– On niin monta seuraa, joilla on sama tavoite. Tässä on hyvät ainekset, katsotaan nyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja