MTV seurasi SM-liigan siirtorulettia: Kärpät, HIFK, Ilves ja Tappara hurjastelivat – myös Pelicans ja HPK vahvistuivat

Björninen vastasi tärkeimpään: lähtevätkö viikset? 1:40
Hannes Björninen on ollut monen muun Leijonat-tähden tavoin siirtohuhuissa – MTV Urheilu haastatteli olympiavoittajaa reilu viikko sitten.

Jääkiekon SM-liigan siirtoikkuna sulkeutui tiistaina 1. maaliskuuta klo 23.59. MTV Urheilu päivitti tähän artikkeliin pelaajauutiset siirtoikkunnan viimeisen reilun vuorokauden ajalta. 

Siirtotakaraja sai lisäväriä maanantaiaamuna, kun KHL-seura Jokerit tiedotti purkaneensa yhteisymmärryksessä yhteensä 14 pelaajasopimusta.

Alla olevassa listauksessa SM-liigan siirtouutiset siirtoikkunan viimeisiltä päiviltä. Artikkelissa on huomioitu myös muita merkittäviä pelaajasiirtoja.

Pelaajasiirrot SM-liigassa 28.2.-1.3.:

Tiistai 1.3.

Klo 20.44: Kärpät vahvistuu jälleen! Kärpät ilmoitti tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen Rudolf Cervenyn kanssa. Cerveny siirtyy Kärppiin Dinamo Riian riveistä.

Tshekkivahti Libor Kasik puolestaan saapuu Kärppien maalille Berani Zlinistä.

Klo 14.32: Ilves tiedottaa tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen Tapparan entisen huippuhyökkääjän Henrik Haapalan kanssa. Haapala on edustanut viimeiset kolme kautta KHL-seura Jokereita.   

Maanantai 28.2.

Klo 22.50: Petteri Lindbohm on tehnyt sopimuksen NHL-seura Florida Panthersin kanssa. 28-vuotias puolustaja siirtyy Pohjois-Amerikkaan Jokereista.

Lindbohm oli mukana Pekignissä olympiakultaa voittaneessa leijonajoukkueessa. Lindbohmilla on tilillään 40 NHL-ottelua vuosilta 2014-2017.

Klo 18.36: HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen vahvisti MTV Urheilulle, että tänään joukkueeseen hankittu Miikka Salomäki on parhaillaan loukkaantunut ja puuttuu joukkueen vahvuudesta vielä pari viikkoa.

Klo 16.42: Jokereista vapautettu hyökkääjä Markus Hännikäinen jatkaa uransa Saksassa. Adler Mannheim tiedotti tehneensä Hännikäisen kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Klo 14.36:Pelicans on nyt vahvistanut hyökkääjä Hannes Björnisen sopimuksen. Olympiakultaa voittanut Leijonat-sankari pelaa lahtelaisseurassa loppukauden kattavalla sopimuksella, ja on ensi kertaa tositoimissa jo keskiviikkona. 

– Suomessa Pelicans oli selkeä ykkösvaihtoehto. Mahtava päästä pelaamaan Lahteen ja jatkamaan pelejä. Pyrin olemaan parhaimmillani, kun kevät lähestyy, ja tekemään kovasti töitä itseni ja joukkueen eteen, Björninen kommentoi tiedotteessa. 

Klo 14.10:HPK on vahvistanut loppukauden käsittävän sopimuksen puolustaja Niklas Frimanin kanssa. HPK:ssa mestaruutta keväällä 2019 juhlinut Friman tulee Hämeenlinnaan Jokereista. Friman oli myös Leijonien olympiakultaa voittaneessa joukkueessa.  

Klo 12.50: HIFK on nyt vahvistanut Iiro Pakarisen (Jokerit) ja Teemu Turusen (Jokerit) loppukauden kattavan sopimukset. Lisäksi Miikka Salomäki (Örebro) liittyy loppukaudeksi HIFK:n riveihin.

Klo 12.04: Tappara vahvistaa Otto Leskisen (Jokerit) ja Veli-Matti Savinaisen (Jokerit) loppukauden kestävät sopimukset.

Klo 11.40: HIFK on haalimassa kaksi huippunimeä Jokereista. Jääkiekkoliiton tietokannassa Teemu Turunen ja Iiro Pakarinen on nyt listattu HIFK:n pelaajiksi.

Klo 10.59: Jokerit tiedotti purkaneensa sopimukset myös Niklas Frimanin, Markus Hännikäisen, Petteri Lindbohmin, Iiro Pakarisen, Veli-Matti Savinaisen ja Teemu Turusen kanssa. Purettuja sopimuksia on yhteensä jo 14.

Klo 10.51: Jääkiekkoliiton tietokannan mukaan Jokerit-sopimuksensa purkaneet Hannes Björninen ja Otto Leskinenkin ovat löytäneet uudet osoitteet. Björnisen uudeksi seuraksi on merkitty Pelicans. Leskisen uusi seura on Tappara.

Klo 10.46: Hallitseva mestari Rauman Lukko on tehnyt kevääseen 2024 ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Henri Ikosen kanssa. Ikonen siirtyy Lukkoon Jokereista, jonka riveissä hän on pelannut viiden kauden ajan.

Klo 10.38: Maailmanmestari ja olympiavoittaja Marko Anttila palaa SM-liigaan! Anttila on solminut Ilveksen kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Ilveksen tiedotteen mukaan Anttila liittyy joukkueen mukaan tänään. SM-liiga-uransa Ilveksessä aloittaneen Anttilan sopimuspurusta Jokereiden kanssa tiedotettiin maanantaina.

Klo 10.33: Tampereen Ilves hehkuttaa uutta, vielä nimeätöntä hankintaa sosiaalisessa mediassa. MTV Urheilun tietojen mukaan kyseessä on Leijonat-sankari Marko Anttila, joka pelasi seurassa kausina 2004-2011.

David Sklenicka (p): Jokerit (KHL) --> Kärpät (SM-liiga)

Julius Junttila (h): Jokerit (KHL) --> Kärpät (SM-liiga)

Lue myös:

    Uusimmat