Hannes Björnisen siirto Pelicansiin oli jo selvä, mutta seura keräsi yhä rahaa olympiasankarin saamiseksi

Björninen vastasi tärkeimpään: lähtevätkö viikset? 1:40
Hannes Björninen siirtyy Pelicansiin – MTV Urheilu haastatteli Leijonien olympiavoittajaa reilu viikko sitten.

Olympiavoittaja Hannes Björninen palaa kasvattiseuraansa Pelicansiin. Keskushyökkääjän siirto vahvistui maanantaiaamuna Jääkiekkoliiton pelaajatietokannasta. Pelicans jatkoi  kuitenkin yhä rahankeräystään Björnisen saamiseksi Lahteen.

Jokerit ilmoitti maanantaiaamuna purkaneensa suuren joukon pelaajiensa sopimuksia. Mukana oli myös Hannes Björnisen nimi. Pekingissä Suomen olympiasankariksi nousseen keskushyökkääjän ura Jokereissa jäi alle yhden kauden mittaiseksi.

Jääkiekkoliiton pelaajatietokannassa Björnisen seuraksi oli jo maanantaiaamuna merkitty tämän kasvattiseura Pelicans, joka aloitti sunnuntaina rahankeräyksen keskushyökkääjän saamiseksi seuraan. Keräyksestä kerrottiin otsikolla "Pelicansilla mahdollisuus kaikkien aikojen pelaajakaappaukseen".

Maanantaiaamuna keräys jatkui yhä, vaikka Björnisen siirto oli selvä.

Kello 9.28 Pelicans jatkoi Björninen-hehkutustaan Twitterissä. Seura kertoi saaneensa kasaan 20 000 euroa olympiasankarin kotiuttamiseksi. 

"Huhhuh Lahti. 20 000 kasassa. Me toteutetaan tämä", viestissä kerrottiin.

Julkaisun linkki johti sunnuntaiseen tiedotteeseen, jossa mainostettiin 50 euron tukipaketteja ja 500 euron paketteja yrityksille. Suuremmista lahjoituksista kehotettiin olemaan yhteydessä seuraan.

"Mikäli ostat paketin, mutta sopimusta ei synny, rahasi palautetaan", oli viesti. Keräyksen kerrottiin olevan voimassa kello 12 saakka maanantaina.

Tosiasassa siirron toteutus oli jo tapahtunut tai ainakin se oli jo selvä. Jokerit tiedotti Björnisen sopimuksen purkamisesta kello 9.38 ja pian tämän jälkeen tämän seuraksi ilmoitettiin Jääkiekkoliiton pelaajatietokannassa Pelicans.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen vahvistaa uutisen MTV Urheilulle. Björninen pelaa Lahdessa ainakin loppukauden. Tarkkaa sopimuksen sisältöä Pöyhönen ei paljasta.

– Täytyy iso hattu taas päästä ottaa ja arvostaa. On kumppaneita ja sitoutuneita yhteisön jäseniä ja meidän tekemiseen ja joukkueeseen sitoutuneita ihmisiä ympärillä. Saatiin kerättyä budjetin ulkopuolista, että saatiin vahvistettua merkittävällä tavalla joukkuetta, Pöyhönen kertoi kello 11 jälkeen.

Teillä on edelleen keräys menossa, jossa....?

– Kyllä.

Jossa annetaan ymmärtää, että sopimus mahdollistuu, jos saadaan tukea. Nyt sopimus on tehty jo, mutta keräys jatkuu. Mennäänkö tässä harhaanjohtamisen puolelle?

– Minun mielestäni pitäisi olla keräyksen mennyt jo kiinni.

Se on kello 12 saakka teidän tiedotteenne mukaan.

– Sitten kyllä. Kyllä meidän piti laittaa kiini samantien, kun lähtee ulos tiedote.

En tiedä, oletteko tiedottaneet tästä sopimuksesta mitään. Mutta se on siis tehty kuitenkin?

– Mun täytyy ihan tarkistaa tilanne.

Miten kuvailisit, tuleeko kansalle sellainen ajatus, että jos antaa 50 tai 500 euroa, voidaan saada kulta-Hannes kotiin? Mutta nyt sopimus on tehty jo.

– Ei tossa tarkoitus ole ketään harhaanjohtaa. Sitten nostetaan kättä ylös, jos näin on. Se on meidän virhe ja kontaktoidaan sen jälkeen saapuneet, että mahdollisuus palautuksiin totta kai.

Millon pääsitte sopimukseen?

– Kyllä tässä aika loppuun asti on käyty sopimusneuvotteluita. Tuon tason pelaaja niin kiinnostusta on tosi paljon kotimaassa ja ulkomaita myöten. Ihan loppumetreille.

Vieläkö tavoittelette lisävahvistuksia?

– Eiköhän meillä rupea olemaan paketti kasassa. Ollaan kestävyyskyvyn äärimmillään. Ne resurssit, mitä meillä on mahdollista panostaa, nyt se on tehty.

Pöyhösen haastattelun jälkeen Pelicansin kehitysjohtaja Jesse Pyykkö kertoi "tarkentavana tietona" tekstiviestillä, että Hannes Björninen ei ole vielä allekirjoittanut pelaajasopimusta Pelicansin kanssa.

Sopimus on määrä julkistaa maanantaina.

– Tarkoitus olisi saada nimi sopimuspaperiin ensin, mutta iltapäivästä, Pyykkö sanoo.

Pyykön mukaan keräystä jatkettiin kello 12 saakka, koska niin alunperin tiedotteessa sanottiin. Hän muistuttaa, että keräys ei myöskään ole täysin vastikkeeton, vaan osallistujille on tarjolla esimerkiksi juliste Björnisen nimikirjoituksella.

– Heti eilen illalla vastaanotto oli räjähdysmäinen, miten homma lähti liikkeelle sekä kuluttajapuolella että yrityspuolella, Pyykkö sanoo.

– Oli nopeasti selvää, että tavoitteeseen varmastikin päästään, ettei asia jää siitä kiinni.

Pyykkö kertoo, että heti kun Jokereiden tilanne kävi selväksi ja Björnisen saaminen Lahteen näytti mahdolliselta, ihmiset alkoivat kysellä, miten kotiuttamisessa voisi auttaa.

– Tuli todella laaja kommenttivyöry, että jos voi auttaa, tuodaan Hannes kotiin.



Lue myös:

    Uusimmat