Täyttä betonia: Pekka Rinne palasi maalille ykköstähtenä – Nashvillen suomalaishyökkääjä ahnehti kauden toisen osumansa

Pekka Rinne palasi Nashville Predatorsin maalinsuulle loukkaantumisensa jälkeen ja säkenöi ottelun ykköstähtenä, kun Tampa Bay Lightning taipui NHL:ssä lukemin 4–1.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen hattutemppu Helsingin NHL-ottelussa.

Rinne loukkaantui 19. lokakuuta Calgary Flamesia vastaan, ja sen jälkeen Juuse Saros oli kantanut Predatorsin ykköstorjujan vastuun. "Betoni" Rinne osoitti kuitenkin palattuaan olevansa heti vireessä torjumalla yhtä vajaat kaikki 43:sta maalia kohti suunnanneesta laukauksesta. Suomalainen valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Rinteen ohitti Tampa Bayn riveistä ainoastaan Slater Koekkoek, joka kavensi viheliäisellä rannelaukauksellaan toisessa erässä Nashvillen johdon 2–1:een (video alla).

Nashvillen suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki iski ottelussa kauden toisen maalinsa. Tampa Bay haki viime minuuteilla kavennusta ilman maalivahtia, kun Nashvillen Ryan Hartman purki kiekon laidan kautta keskialueelle ja Salomäki ahnehti perään. Salomäki puttasi näin ottelun päätöslukemiksi 4–1 tyhjään häkkiin (video NHL:n verkkosivuilla).