Ilmastoratkaisut hiertävät yhä budjettiriihessä – Marin MTV Uutisille: "On päästy eteenpäin"

Sanna Marin kommentoi hallituksen budjettineuvotteluita Seitsemän uutisissa:"Neuvotteluissa on päästy eteenpäin" 3:05
Katso pääministeri Sanna Marinin koko haastattelu: Tämä on tilanne hallituksen budjettiväännössä nyt.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi alkuillasta budjettineuvottelujen tilannetta. Marin arvioi, että neuvottelut jatkuvat tänään tiistaina myöhään, mutta hän on samalla toiveikas ratkaisun löytymisestä huomenna.

Suurin riita on saatu aikaan ilmastoratkaisuista. Vihreät ja Vasemmistoliitto vaativat enemmän konkretiaa, mutta ainakin keskusta on ollut kriittinen erityisesti vihreiden ehdotuksille.

– Neuvotteluissa on päästy eteenpäin ja puolueet ovat lähentyneet toisiaan. Neuvoteltavaa on kuitenkin yhä, Marin kommentoi MTV Uutisille.

Pääministeri on toiveikas siitä, että kokonaisuudesta pystyttäisiin sopimaan keskiviikkona.

– Ratkaisuja on pöydällä. On löydettävä kompromissi, Marin sanoo.

Suurimmat kiistat liittyvät ilmastoratkaisuihin

– Käytännössä puhumme taakanjakosektorista: maatalous, liikenne ja lämmitys. Uskon, että ratkaisu löytyy. Neuvotteluja on kuitenkin yhä käytävä. Kyse on kokonaisuudesta. On luotava uskottava polku ilmastotavoitteeseen, jonka olemme yhdessä asettaneet, Marin sanoo ja viittaa hallitusohjelman ilmastokirjauksiin.

Marinin mukaan kaikki puolueet ovat sitoutuneet ilmastoratkaisuihin, mutta neuvotteluissa olisi vielä sovittava keinoista.

Työtä tehtävänä työllisyystoimista

Myös työllisyyskeinoista olisi päästävä sopuun. Hallitus sopi keväällä, että työllisyystoimia on tehtävä lisää 110 miljoonan euron edestä.

– 110 miljoonan euron toimet tehdään hallituskauden aikana. Viisikolla on työtä tehtävänä, Marin muotoili.

Marin ei tässä vaiheessa halunnut kommentoida budjettiratkaisun yksityiskohtia, kuten tiedeleikkausten perumista, MTV uutisten tieitojen mukaan tapahtuvaa opintotuen tulorajojen nostoa tai työllisyyskeinoja.

– Kun kokonaisratkaisu on tehty, kerromme siitä yhdessä. Toivon, että ratkaisu syntyy huomenna, mutta se jää nähtäväksi, Marin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat