Petteri Orpo: Maali häämöttää, mutta tilanne tiivistyy, Purran mukaan kehitysavusta täytyy olla valmis leikkaamaan runsaasti

Orpo: Hallitusneuvotteluissa maali häämöttää, mutta tilanne tiivistyy 7:46
Hallitusneuvotteluissa maali häämöttää, mutta tilanne tiivistyy, sanoo Petteri Orpo.

Kameroiden eteen Säätytalolla saapunut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi toimittajille olevansa elämänsä voimissa. Aikaisemmin tänään hallituksen muodostaja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että hallitusneuvotteluissa maali häämöttää, mutta tilanne tiivistyy.

Purra toivoo, että tämän viikon aikana saataisi paljon aikaiseksi. Purran mukaan Orpon arvio, että ensi viikolla voisi olla jo valmista, on mahdollinen.

– Mikäli muutama riita-asia saadaan alta pois, niin näin voi hyvinkin käydä.

Purra kertoo, että erimielisyyttä on edelleen muun muassa kehitysavun leikkauksista ja myös talouspöydässä riittää vielä tekemistä. Perussuomalaiset on Purran mukaan tullut vastaan vaatimuksissaan kehitysapuleikkausten määrässä ja myös muut puolueet ovat joustaneet omista kannoistaan.

– Toivottavasti löydämme sellaisen, jonka kanssa kaikki voivat elää.

– Perussuomalaisille on tärkeää, että hallitus, joka tulee välttämättä leikkaamaan, niin silloin maan ulkopuolelle menevistä miljardeista täytyy olla valmis leikkaamaan runsaasti.

Soten osalta Purra paljasti, että kustannusten housun hillitseminen vaatinee myös rakenteellisia uudistuksia, koska tarkoituksena ei ole säästää sotesta juustohöylää käyttämällä.

Näin Orpo kommentoi aamulla

Hallitusneuvotteluissa maali häämöttää, mutta samalla tilanne tiivistyy, sanoi hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo maanantaina aamulla. Hallitusneuvotteluja käydään nyt kuudetta viikkoa.

Orpon mukaan keskeisimpiä kysymyksiä, joista vielä neuvotellaan ovat muun muassa talouden raamit, verotus, sote ja säästökohteet sekä työllisyyskysymykset. 

– Usko on vahva, että maaliin mennään. Tällä viikolla painetaan niin pitkälle kuin pystytään. Voi olla, että menee vielä viikonlopun yli, mutta sitten voi olla näkymä, että olisi valmistumassa, mutta katsotaan.

Orpo korosti edelleen, että neuvotteluihin käytetään niihin kuluva aika. Hänen mukaansa esimerkiksi soten osalta puolen tosita miljardin etsinnässä on päästy jo pitkälle ja yhteistä ymmärrystä ja näkemystä on löytynyt puolueiden kesken.

– Puolueet ovat erityyppisiä ja täytyy tehdä töitä sen eteen, että yhteinen sävel löytyy.

Orpo muistuttaa, että hallituksen eteen tulee kaudellaan myös hallitusohjelman ulkopuolisia asioita, joten jo neuvotteluissa täytyy varmistaa, että homma niin sanotusti toimii.

Lue myös:

    Uusimmat