Ilmastomielenosoittajat tukkivat pörssin sisäänkäynnin ja häiritsivät liikennettä jo toista viikkoa Lontoossa – taustalla on liike, joka toimii myös Suomessa

Lontoossa on kiinnitetty huomiota ilmastonmuutoksen vaikutuksiin 0:45
Lontoon pörssin sisäänkäynti tukittiin torstaina.

Ilmastomielenosoittajat ovat tukkineet Lontoon pörssin sisäänkäynnin ja kiivenneet junan katolle Canary Wharfin asemalla. Lisäksi mielenosoittajat ovat muodostaneet ihmisketjuja teille ja häirinneet liikennettä.

Lontoon torstain mielenosoituksista ovat uutisoineet useat brittimediat, kuten The Telegraph ja The Guardian.

Tiedotusvälineiden mukaan mielenosoitukset ovat jatkuneet Lontoossa viime viikosta saakka. Niiden taustalla on Extinction Rebellion -liike, joka on järjestänyt paljon huomiota saaneita kadunvaltauksia ja erilaisia mielenilmauksia Lontoossa jo viime syksynä. 

Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että torstai on mielenosoitussarjan viimeinen päivä tällä erää.

Talouselämän rooli huomion kohteena

Torstain mielenilmausten tarkoituksena oli Guardianin mukaan kiinnittää huomio siihen, että rahoituslaitoksilla ja talouselämällä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen edistämisessä.

Guardianin haastattelema 29-vuotias matematiikan opettaja Jane Goodland sanoo, että pienet mielenosoitukset tarjoavat mahdollisuuden kiinnittää huomiota ongelmaan ja lisätä ihmisten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta.

– Otimme kohteeksi finanssisektorin, koska uskomme, että maamme talousjärjestelmä on osa ongelmaa, Goodland sanoo Guardianille. 

Poliisi on mediatietojen mukaan pidättänyt osan mieltään osoittavista ihmisistä.

Liike toimii myös Suomessa

Extinction Rebellion -liikkeen tarkoituksena on vaatia poliitikoilta nykyistä voimakkaampia toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Ryhmä toimii väkivallattomasti, ja se on rantautunut myös Suomeen. Suomessa se tunnetaan nimellä Elokapina. 

Lue myös:

    Uusimmat