Mainos

Ilmapyörteet saattoivat aiheuttaa lentoturman

Toisen lentokoneen aiheuttamat ilmapyörteet ovat saattaneet aiheuttaa Dominikaaniseen tasavaltaan matkalla olleen matkustajakoneen maahansyöksyn, ilmoitti Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaava NTSB myöhään eilen.

American Airlinesin Airbus A-300 matkustajakoneen edellä oli ilmatilassa heti nousun jälkeen Boeing 747-tyyppinen lentokone.

-Me emme vielä tiedä onko ilmatilan epävakaudella mitään tekemistä onnettomuuden kanssa. On selvää, että asia tutkitaan tarkoin, NTSB:n puheenjohtaja Marion Blakey sanoi tiedotustilaisuudessa.

Onnettomuustutkinnassa on tähän mennessä poissuljettu se, että turma olisi aiheutunut sisäisestä viasta koneen moottorissa. Onnettomuuden todennäköisesti aiheuttanutta teknistä vikaa jäljitetään mm. koneen mustien laatikkojen ja ohjaamonauhoitusten avulla.

American Airlines -yhtiö on myös ilmoittanut tutkivansa kaikkien vastaavantyyppisten Airbus-koneiden korkeusvakaimet ja peräsimet mahdollisten vikojen varalta. Dominikaaniseen tasavaltaan matkalla ollut Airbus A-300 -matkustajakone syöksyi maanantaina maahan muutama minuutti nousun jälkeen New Yorkissa. Kaikki lennolla olleet 260 ihmistä menehtyivät.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.