Ilmaista lomailua Helsingissä – poimi vinkit!

Kaipaatko kesäistä lomailua kaupungissa, mutta lompakko ammottaa tyhjyyttään? Helsingistä löytyy tekemistä myös nollabudjetilla. Pienellä suunnittelulla voit viettää ilmaisen päivän esimerkiksi kulttuurin parissa tai huvipuistossa.

Kaupunkilomaa voi viettää Helsingissä jopa olemattomalla budjetilla. Tässä muutamia ilmaisia ideoita kivaan kesätekemiseen:

Halpaa hupia Linnanmäellä

Linnanmäen huvipuistoon on päässyt ilmaiseksi sisään jo muutaman vuoden ajan nauttimaan puiston tunnelmasta. Mutta oletko huomannut, että perheen pienimmät pääsevät huvittelemaan peräti 11 laitteeseen ilman ranneketta? Pienille lapsenlapsille voi siis tarjota huvittelupäivän maksamatta itseään kipeäksi.

Angry Birds-fanit ilahtuvat Linnanmäeltä löytyvästä vihaisten lintujen leikkipuistosta, jonne pääsee myös ilman ranneketta. Panoraama-näköalatornissa pääset ihailemaan Helsinkiä yläilmoista ilmaiseksi.

Budjettilomailija varautuu puiston houkuttelevaan ja hinnakkaaksi käyvään herkkutarjontaan ottamalla mukaan omat eväät.

Opastettuja kävelykierroksia

Tänä kesänä Helsingin kaupungin rakennusvirasto järjestää 16 maksutonta, opastettua puistokävelyä eri puolille kaupunkia. Luvassa on kasvielämyksiä kukintojen huippuaikoina ja mielenkiintoisia tarinoita puistoista, rakennusviraston sivuilla kerrotaan.

Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijat järjestävät maksuttomia kävelykierroksia taidehistoriasta kiinnostuneille.

Eläimiä katsomaan

Retki Korkeasaareen voi tulla kalliiksi, mutta maatilojenkin eläimissä riittää ihmeteltävää. Eläimiä voit käydä tervehtimässä esimerkiksi Falkullan kotieläintilalla tai Haltialassa.

Maksutta museoon

Kiinnostaisiko tutustua taiteeseen, uppoutua historiaan tai nähdä kiintoisa näyttely? Useimpiin museoihin pääsee ilmaiseksi, kun ajoittaa vierailunsa oikein.

Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–20 välillä voi ihastella vanhaa eurooppalaista taidetta Sinebrychoffin taidemuseossa tai kansallisaarteita Ateneumissa. Ateneumiin ei tosin pääse maksutta erikoisnäyttelyiden aikaan, ja myös Sinebrychoffin taidemuseossa voi olla poikkeuksia erikoisnäyttelyiden aikaan.

Luonnontieteelliseen museoon pääsee ilmaiseksi sisään joka kuukauden ensimmäinen torstai, kesäisin klo 15–17.

Kansallismuseon ovet aukeavat ilman euroja perjantaisin klo 16–18.

Helsingin Taidemuseoon Tennispalatsissa ja Arkkitehtuurimuseoon on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen perjantai.

Kiasma on auki ilmaiseksi joka kuun ensimmäinen perjantai klo 17–20.

Helsingin kaupungin museoihin on ilmainen pääsy. Miltä kuulostaisi visiitti esimerkiksi Hakasalmen huvilaan, Tuomarinkylän kartanoon, Ratikkamuseoon tai vaikka Työväenasuntomuseoon? Tai kurkistus Ruiskumestarin taloon, kantakaupungin vanhimpaan puutaloon?

Lasten kaupungin Mummola

Sederholmin talo Senaatintorin kupeessa on avannut ovensa Lasten kaupunkina. Pienet ja isommatkin kävijät pääsevät leikkimään entisajan elämää ja vierailemaan esimerkiksi 1970-luvun mummolassa. Mummolan mummon ja papan kanssa voi verestää omia nuoruusmuistojaan ja bongailla mummolan sisustuksesta jokaiselle suomalaiselle tuttuja, nostalgisia esineitä.

Jumppaan!

Helsingin liikuntavirasto järjestää kesällä puistoissa ilmaisia jumppatuokioita, jotka ovat avoimia kaikille.

Paraati ja konsertti

Esplanadin puistossa voit nauttia ilmaisista konserteista kesän läpeensä.

Kaipaatko hieman erilaista konserttielämystä? Puolustusvoimien Vartioparaati lähtee marssimaan kesäperjantaisin kello 12.30 Senaatintorilta. Paraati päättyy soittokuntien konserttiin kello 14 Esplanadin lavalla.

Myös kirkoissa järjestetään kesällä ilmaisia konsertteja.

Päivä rannalla

Hietaniemi, Pihlajasaari, Tervasaari ja Seurasaari: pakkaa eväät mukaan ja suuntaa biitsille. Rantatunnelmaan voit virittäytyä myös Vuosaaren Aurinkolahden pitkällä hiekkarannalla. Perille pääsee metrolla keskustasta noin 20 minuutissa.


Lähteet visithelsinki.fi, hel.fi

Kuvat Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston materiaalipankki/ kuvaajat Sakke Somerma, Lauri Rotko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja