Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko harvinaisessa yhteishaastattelussa Annassa: "Elinan sairastuminen koski syvästi"

Kansanedustaja kuvailee parin suhdetta hitaasti käynnistyväksi dieseliksi.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan, 68, ja Elina Kiikon, 47, suhde on kestänyt jo 17 vuotta. Ensimmäisen kerran Turun lentoasemalla kesällä 1999 tavannut pari puhuu Anna-lehdelle antamassaan harvinaisessa yhteishaastattelussa muun muassa suhteestaan, toisistaan sekä Kiikon sairastumisesta syöpään.

– Olin silloin 30-vuotias. Ilkka on 22 vuotta vanhempi, mutta ikäero ei pelottanut minua. Miehen julkisuus sen sijaan arvelutti, joten en kiirehtinyt syventämään suhdetta, Kiikko muistelee.

– Elina on joutunut rinnallani aikamoisiin tyrskyihin, ja hän on pitänyt vaikeimpienkin koettelemusten keskellä minusta huolta. Olen saanut häneltä ison luottamuslauseen ja arvostan sitä, Kanerva toteaa tunteikkaasti.

Vuonna 2011 kihlautunut pari ei suunnittele avioitumista.

– Suhteemme on diesel, hitaasti käynnistyvää sorttia. Mielestäni statuksella ei ole suurta merkitystä. Voi jopa ajatella niin, että olisi aika huono suhde, jos se vaatisi naimisiinmenon kestääkseen, Kanerva sanoo artikkelissa.

"Kovimmatkin kundit nöyrtyvät, kun elämä vie"

Elina Kiikko sai kuulla sairastuneensa syöpään perjantaina 13. maaliskuuta vuonna 2015. Hän kommentoi aihetta MTV.fille syksyllä.

– Se oli aikamoinen järkytys. Muistan sen hetken todella hyvin. Tuli tietenkin aikamoinen tunteiden kirjo ja siinä alkoi miettiä kaikenlaisia asioita, kun kuuli lääkäriltä sanan syöpä. Siinä vaiheessa ei vielä tiennyt, että kuinka paha tilanteeni on ja se oli niin suuri järkytys, ettei siinä vaiheessa osannut ajatella, että tässä voi käydä ihan hyvinkin, Kiikko sanoi.

– Kun odotimme tuloksia ennen leikkausta, huoli omasta lapsesta oli niin kova, että kysyin Ilkalta, että jos minulle käy huonosti niin huolehtiiko hän lapsestani. Hän lupasi sen heti, enempää ajattelematta.

Anna-lehden haastattelussa Ilkka Kanerva sanoo Elinan sairastumisen koskeneen häneen syvästi.

– En ole fatalisti ja uskon, että ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa, mutta kartassa on myös rasteja, joita ei voi muuttaa. Kyllä kovimmatkin kundit nöyrtyvät, kun elämä vie. Minuun Elinan sairastuminen koski syvästi. En kiellä sitä enkä halua näytellä huoletonta, kansanedustaja sanoo.

Katso alta video Elina Kiikon ja Ilkka Kanervan haastattelusta Linnan juhlissa 2016!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja