Ilkivaltaa Joensuun yössä

Joensuun keskustassa sijaitseva ravintola Caf Next Bar jouduttiin tyhjentämään kaasunhajun vuoksi viime hieman ennen sulkemisaikaa. Poliisi epäilee, että ravintolaan olisi levitetty joko kaasua tai kirvelevää sumutetta.
Yksi ravintolan omistajista on maahanmuuttaja. Ravintola jouduttiin tyhjentämään klo 1.30:n maissa yöllä. Sisällä oli vielä n. 50-80 asiakasta. Kukaan heistä eikä myöskään henkilökunta ei ehtinyt altistua aineelle, joka poliisin mukaan hengitettynä aiheuttaa kirvelyä ja ärsytystä.

Sama ravintola oli ilkivallan kohteena jo lauantaina aamuyöllä, jolloin sen kolme ikkunaa kivitettiin rikki. Poliisi selvittää, onko rikoksilla rasistinen motiivi.

Autopaloja ja luodinreikiä

Joensuun Noljakan kaupunginosassa paloi viime yönä kaksi autoa. Palo sai alkunsa toisesta autosta, jonka omistajan puoliso on syntyjään ulkomaalainen. Poliisi arvelee autopaloja tahallaan sytytetyksi.

Lauantaita vasten yöllä ammuttiin Utrassa pysäköitynä ollutta henkilöautoa, jonka yksi entisistä omistajista on maahanmuuttaja. Auton omistaja huomasi luodinreiän autonsa vasemmassa takaovessa lauantaiaamuna. Poliisi tutkii myös näiden kahden rikoksen mahdollisia rasistisia kytkentöjä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat