Mainos

IL: Taksikuski teki pahan virheen – Esikoululainen istui tunteja yksin taksissa

Kuhmossa sattui eilen ikävä tapahtumaketju, jonka seurauksena 6-vuotias esikoululaistyttö joutui istumaan taksissa useita tunteja yksin.

Tytön isä kertoo Iltalehden haastattelussa, että koulukuljetukseen tarkoitettu taksi nouti tytön eilen aamulla normaalisti kello 8 aikaan kotoa. Kuhmon keskustassa taksikuljetus oli vajaan tunnin kuluttua tästä, sillä tytön kotoa matkaa Kuhmon keskustaan kertyy noin 30 kilometriä. Lisäksi matkan varrelta taksi nouti kyytiin muitakin kuljetettavia.

Taksin päästyä perille Kuhmon keskustaan kyydistä nousivat pois peruskoulua käyvät koululaiset. Kyytiin jäi tuolloin 6-vuotias esikoulua käyvät tyttö, joka on ainut kyseisellä kyydillä kulkeva esikoululainen.

Taksiin jääneen tytön isä kertoo, että kuljettaja oli ilmeisesti unohtanut kuljettaa tytön päiväkodille ja ajanutkin taksin suoraan kotiinsa. Tämän jälkeen esikoulutyttö jäi yksin taksiin lukittujen ovien taakse.

"Peloissaan ja pissat housuissa"

Tytön lukitseminen taksiin huomattiin vasta siinä vaiheessa, kun taksikuski ajoi takaisin peruskoululle hakemaan koululaisia paluumatkalle koulupäivän jälkeen. Taksiin nousseet koululaiset löysivät esikoulutytön yksin istumasta auton penkiltä. Kello oli tuolloin noin 13. Tyttö oli istunut taksissa yhteensä viisi tuntia, joista neljä tuntia aivan yksin.

Tytön isä kertoo, että tyttö oli ollut peloissaan ja istunut tästä syystä hiljaa taksissa. Tytön päästyä vihdoin kotiin kuuden tunnin taksissa istumisen jälkeen hän oli nälissään, peloissaan ja pissannut housuihinsa.

Iltalehden haastattelema Kuhmon kaupungin kuljetussuunnittelija Aini Joronen pitää tapausta valitettavana. Hän muistuttaa, että taksinkuljettajan on aina tarkistettava ajon jälkeen, että autoon ei jää matkustajia tai tavaroita. Jorosen mukaan taksinkuljettaja ei ollut vakiokuski vaan tuuraaja. 

Taksiala on murroksessa. Asiasta uutisoitiin muun muassa eilen.

1:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.