Mainos

Stubbin haastava Lepomäki: On outoa, että oikeistolaisuus on kirosana

8:53

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) ilmoitti kaksi päivää sitten pyrkivänsä kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Nykyisen puheenjohtajan  Alexander Stubbin haastava Lepomäki kertoi aamun Huomenta Suomessa poliittisista linjanvedoistaan. Kokoomuksen liberaalisiipeä edustava Lepomäki ei ymmärrä, miksi oikeistolainen maailmankatsomus on negatiivinen asia. 

– Keskeiset uudistukset on toteutettu esimerkiksi Saksasssa ja Ruotsissa 15  vuoden aikana demarien toimesta. En itse vierasta oikeistolaisuus-käsitettä. Pidän itseäni klassisena liberaalina, on outoa että oikeistolaisuus on kirosana, Lepomäki sanoo.

Lepomäen mielestä uudistuksilla pelastetaan hyvinvointivaltio. Paikalliseen sopimiseen uskovan Lepomäen mielestä työmarkkinoita pitäisi saada joustavammiksi. Myös sosiaaliturvaa pitäisi uudistaa, ja työn vastaanottaminen tulisi tehdä entistä kannattavammaksi. 

Hänen mielestään Suomessa ei tällä hetkellä kannata ostaa palveluita sen kalleuden vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, ettei työ lisäänny eikä palvelutalous kehity.

– Suomessa on jäykimmät työmarkkinat maailmassa. Joustamoittamalla työmarkkinoita tulisi työpaikkoja ja tulevaisuuden uskoa. Työn vastaanottaminen pitäisi olla entistä kannattavaa. Lisäksi pitäisi uudistaa perusturvaa, Lepomäki sanoo.

– Ikävä kyllä se on niin, että kun Suomessa menee huonosti, heikoimmassa asemassa olevat kärsivät. Jotta olisi toimiva yhteiskunta, pitää olla polku ylöspäin työkykyisille, Lepomäki sanoo.

Kokoomuksen talousliberaalia siipeä edustava Lepomäki nousi eduskuntaan varasijalta heinäkuussa 2014 sen jälkeen, kun Jyrki Katainen siirtyi pääministerin paikalta EU:n komission jäseneksi. 

Viime kevään eduskuntavaaleissa Lepomäki keräsi reilut 6 500 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä. Hänellä on diplomi-insinöörin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.