IL: Autoilija jätti 46 parkkisakkoa maksamatta – voitti pysäköintifirman oikeudessa

Iltalehti kertoo Päijät-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisseen erikoisen pysäköintivirhemaksukiistan autoilijan eduksi. Parkkifirma haki autoilijalta 13 500 euroa, mutta jäi käräjillä tyhjin käsin.

Pysäköintifirma nosti Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kanteen autoilijaa vastaan, koska tämä oli saanut vajaan vuoden aikana 46 pysäköintivirhemaksua ja jättänyt ne kaikki maksamatta.

Asuntoyhtiön pihassa viittä autoaan pysäköinyt autoilija kiisti parkkiyhtiön vaatimukset. Isännöitsijä todisti oikeudessa, että asukas oli käyttänyt taloyhtiön pysäköintilupaa aina, kun tämä oli itse pysäköinyt autonsa. Autoa olivat kuitenkin lainanneet myös perhe ja kaverit.

Vastaajan mukaan parkkiyhtiö ei näyttänyt toteen, että tämä olisi itse pysäköinyt autonsa niinä kertoina, kun lupalappua ei ollut tuulilasilla. Parkkifirman mukaan autoilija ei ollut osoittanut ulkopuolista tahoa, joka olisi käyttänyt autoa.

Käräjäoikeuden mukaan todistustaakkaa ei voinut tässä tilanteessa kääntää kuluttajalle, joten tapaus ratkaistiin autoilijan eduksi.

***

7:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja