Ikäihmisille uusi älypuhelin: Opastava käyttöliittymä ja suuret kuvakkeet

Lapsille ja ikäihmisille tarkoitetuista puhelimistaan tunnettu ruotsalainen Doro tuo Suomessa myyntiin uuden mallin, Doro 8030:n. Laitteessa on ikäihmisille kehitetty käyttöjärjestelmä.

8030:n käyttöjärjestelmässä on ensikertalaisille suunniteltu valikkorakenne, jossa ikonit keskittyvät toimintoihin, eivät sovelluksiin. Puhelimessa on yksinkertaiset suuret kuvakkeet, joills pyritään helpottamaan laitteen käyttöä. Esimerkiksi kuvan, videon tai tekstiviestin lähettäminen tapahtuu painamalla kuvaketta “lähetä”, valitsemalla “mitä” haluat lähettää (tekstiviesti, kuva tai video) ja valitse lopuksi “kenelle” haluat lähettää.

Uutuuspuhelimen mukana tulee latausteline sekä sisäänrakennettu avustaja, joka auttaa sekä käyttöönotossa että päivittäisessä käytössä. Se opastaa ja kysyy tarvittavat kysymykset käytön yhteydessä, jolloin käyttäjä tuntee olonsa varmaksi esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämisessä sekä yhteystietojen lisäämisessä. Tästä on apua, jos käyttäjällä ei ole aikaisempaa kokemusta älypuhelimista.

Doron puhelimet ovat yhteenliitettävissä kuulokojeisiin. Puhelimen selkäpuolelta löytyy turvapainike. Tämän lisäksi puhelimessa on My Doro Manager -sovellus, jonka valitut perheenjäsenet ja ystävät voivat asentaa myös omaan älypuhelimeensa. Sovelluksen avulla läheiset voivat etänä suositella sovelluksia, jakaa kuvia, auttaa yhteystietojen lisäämisessä sekä säätää esimerkiksi ääntä ja valaistusta käyttäjän puolesta.

Doro 8030 on saatavilla mustana ja se tulee Suomessa kauppoihin maaliskuussa 2016. Puhelimen hinta on 219 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja