Mainos

Ikäihmiset keppisodassa - tuomiot pahoinpitelyistä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 84-vuotiaan miehen ja 74-vuotiaan naisen toistensa pahoinpitelystä. Teot tapahtuivat lokakuussa 2012 ja tuomiot annettiin vapun alla.

Nainen oli lyönyt ainakin kahdesti puisella harjanvarrella miestä käsivarteen ja ranteeseen. Mies puolestaan oli lyönyt naista kävelykepillä ainakin kahdesti oikeaan käteen. Oikeus kuvasi tapahtumaa päätöksessään keppisodaksi.

84-vuotiaan miehen kyynärluu murtui, nainen selvisi mustelmilla.

Oikeudessa nainen sanoi miehen lyöneen ensin ja että hänen osaltaan kyse oli itsepuolustuksesta. Miehen mukaan nainen oli aloittanut ja hän käytti kävelykeppiään pitääkseen naisen etäällä, jottei "hänen henkilökohtaista koskemattomuuttaan loukattaisi".

Oikeus ei ottanut kantaa aloittajaan, vaan tuomitsi molemmat keppisotaan osallistuneet pahoinpitelystä. Riidan syy ei oikeuden päätöksestä selviä.

Nainen sai 60 päiväsakkoa ja joutuu maksamaan 960 euroa. Miehelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, mikä teki hänen tuloillaan 500 euroa.

Oikeus tuomitsi naisen maksamaan miehelle kivusta ja särystä 2450 euroa, murtuman aiheuttamasta tilapäisestä haitasta 1750 euroa ja kosmettisesta haitasta 550 euroa. Päälle tuli vielä sairauslaskuja, joten summa nousi hieman yli 5000 euroon.

Nainen vaati korvauksia vajaan 5000 euron edestä, mutta oikeus totesi oikeaksi summaksi 100 euroa kivusta ja särystä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja