Ikäero on pop - vai onko?

Amor ampuu nuolensa yllättäviin kohteisiin. Ulkopuolisille eri ikäluokasta löytynyt elämänkumppani on usein ihmetyksen aihe. Viimeisimpänä kansaa kohahdutti Sauli Niinistö, jonka häistä media kuhisi alkuvuodesta.

Suomalaiset keskustelupalstat ovat pullollaan ikäeroa koskevia kirjoituksia ja keskustelunavauksia. Ihmiset haluavat kertoa omista suhteistaan ja toiset kyselevät, mikä olisi sopivin ikäero. Jotkut ovat suhteessa kymmenen vuotta vanhemman kumppanin kanssa, toisilla ikäero taas on 30 vuotta. Joillekin ainoa oikea vaihtoehto on kahden samaa ikäluokka edustavan kumppanuus.

Rakastuneelle itselleen ikäero on yleensä sivuseikka. Toiset jopa tavoittelevat sitä tietoisesti.

"Ikäero parisuhteessa on pop", tokaisi esimerkiksi Frederik Ilta-Sanomien haastattelussa.

63-vuotiaalla Reetulla on miehen itsensä mukaan yli 30 vuotta nuorempi avopuoliso, jonka tarkkaa ikää mies ei kuitenkaan ole suostunut sanomaan.

”Nuori morsian ymmärtää meitä kaavoihin kangistuneita miehiä ja on valmis joustamaan toisin kuin joku kääkkänä muija. Nuori nainen hyväksyy virheemme paremmin kuin pinttynyt vanhapiika. Vanhemmat miehet, nauttikaa nuorten naisten seurasta. He tuovat sisältöä elämään”, Reetu hehkutti Ilta-Sanomissa.

Sauli Niinistö lienee Frederikin kanssa samoilla linjoilla. Niinistön puoliso Jenni Haukio on miestään 30 vuotta nuorempi. Myös entinen puhemies Paavo Lipponen avioitui itseään 26 vuotta nuoremman Päivi Lipposen kanssa. Mallia Suomen poliitikot ovat saaneet myös maailmalta; Ranskan presidentti Sarkozyn kolmas vaimo Carla Bruni on miestään 12 vuotta nuorempi.

Muita pareja, joilla on reilusti ikäeroa:

Einojuhani Rautavaara ja Sini Rautavaara
Ralf Gothóni ja Elina Vähälä
Leif Segerstam ja Minnaleena Segerstam
Jari Kurri ja Vanessa Kurri
Risto-Matti Ratia ja Anu Sagim
Asko Sarkola ja Jonna Järnefelt
Hannu Mäkelä ja Anna Kortelainen
Jörn Donner ja Bitte Westerlund
Esa Sievinen ja Jutta Sievinen
Jani Sievinen ja Mari Samuelsen

Ota kantaa!

Päivän tv-lähetyksessä omasta parisuhteestaan ovat puhumassa Aira Samulin ja Ekku Peltomäki. Katso suora lähetys MTV3-kanavalta klo 09:10-09:30 tai netti-tv:stä silloin kun itse haluat!

Muista myös kuunnella keskustelun jatkot netti-Sävelradiossa tv-lähetyksen jälkeen klo 09:45-10:30. Radion keskusteluun pääset itsekin osallistumaan soittamalla studion numeroon 0108 055 055 klo 09:20-10:20.

Osallistu, ota kantaa!

Studio55

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja