Iivo Niskasen viikonloppu välitti tärkeän viestin – "Olen ollut napsun kuormittuneessa tilassa"

Iivo Niskaselle rullahiihdon SM-kilpailut Vuokatissa tarjosivat tilannekatsauksen, joka todisti kesän sujuvan hyvin. Lauantaina perinteisen sprintin voittanut kuopiolainen joutui sunnuntaina 16 kilometrin vapaalla taipumaan toiseksi seitsemän sekunnin erolla voittaja Joni Mäkeen, mutta Niskanen arvosti hyvää kilpailua.

– Kohtalainen kulku oli tänään, Joni hiihti lujaa. Oli aika tasaista koko ajan, mutta Joni pystyi irrottamaan lopussa paremmin. En pystynyt lopussa vastaamaan, Niskanen kehui maajoukkuekaverinsa menoa.

Kesäiset kilpailut ovat huippuhiihtäjille ennen kaikkea hyviä ja kovia harjoituksia, mutta tuovat samalla tärkeää tilannekatsausta omasta kunnosta. Etukäteen Niskanen odotti erityisesti sunnuntain antia, mutta voittoisan sprinttipäivän menoaan Niskanen luonnehti jopa yllättävän hyväksi.

– Olen ollut napsun kuormittuneessa tilassa, toki kaikilla alkaa olla leiriäkin takana.

Sauvarikkokaan ei hidastanut

Meno räväkkää tasatyöntöä korostaneessa lauantain sprintissä oli niin vauhdikasta, että voittoa ei vienyt edes sauvarikko loppusuoralle tullessa. Parhaan asian hiihtäjä havaitsi kuitenkin jo alkumatkalla.

– Vanhakin vertyy, sillä pääsin finaalissa ekaan mutkaan keulassa. Se oli päivän positiivisin anti, että telineistä lähdettiin hyvin, hän sanoi naurahtaen.

Yleisurheiluilmaus sopii kuvioon, sillä Niskanen on maustanut hyväksi havaittua harjoittelusapluunaa muun muassa juoksuvedoilla radalla. Kesä on hiihtäjän arvion mukaan sujunut hyvin, ja maajoukkueleiriviikko kilpailuineen oli jatkoa sille.

– Oli kova viikonloppu. Sain itseni ahtaalle ihan tosissaan. Vire vaihtelee, mutta olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen. Aina on vara parantaa, Niskanen sanoi.

Niskasen kesäharjoittelu jatkuu maanantaina päättyvän maajoukkueleirin jälkeen kotimaisemissa Kuopiossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja