Iivo Niskanen täräytti Viaplaylle "kolmesta jalasta" – suomalaistähden huippukisassa jopa yllätys

Toiseksi maailmancupin 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa yltänyt Iivo Niskanen letkautti Viaplayn haastattelussa hyväntuulisena "kolmesta jalastaan". Oma meno Ranskan Les Rousses'ssa jopa aavistuksen yllätti.

Niskanen alkoi lyödä hanaa 18 kilometrin paikkeilla. Hän otti kilpailun kärkipaikan ja loi vauhdinpidollaan eloa kärkiporukkaan. Ohi paineli lopussa odotetusti Norjan tykki Johannes Hösflot Kläbo, mutta Niskanen onnistui taistelemaan toiseksi. Ruotsin William Poromaa sijoittui kolmanneksi sekunnin kymmenyksen erolla suomalaiseen.

– Yllättävän ok veto. Vähän tuonne loppuun voimien tunnossa avasin pikkuisen liian lujaa loivaan loppunousuun. Se oli vähän etupainotteinen kiri, Niskanen puntaroi Viaplaylle.

– Oli kyllä takasuoralle tosi hyvä suksi. Se oli paras kohta, kun oli tullut ladulle lunta ja melko vähällä pidolla tuli hiihdettyä. Tiesin, että loppuun on kyllä liukas suksi, kun jaksaa vain työntää.

Niskanen totesi, että "eihän sille Kläbolle mitään kirissä mahtanut", mutta "hyvä, että tuli tuonne loppuun asti".

– Missään nimessä nousut eivät olleet rennointa hiihtoa teknisesti, vähän joutui kädellä varailemaan. Mutta kun loppu on noin nopea, tarvitsee sellaisen suksen, joka kulkee tasatyönnössä.

– Tämä oli yllättävän työläs kisa kuitenkin. Sen verran on tullut lunta ladulle, että täysin eri keli kuin toissa päivänä vapaalla.

Vaikka Niskanen sanoi vetonsa olleen "yllättävän ok", hän kuitenkin tuumi, ettei se ollut häneltä parasta.

– On saattanut olla parempiakin päiviä. Ei se tilanne Tourillakaan ihan niin huono ollut.

Koronasairastelun jäljiltä alkukaudella useista kisoista sivussa ollut suomalainen oli ollut aiemmin tällä sesongilla parhaimmillaan 14:s uudenvuodenpäivänä Tour de Skillä 10 kilometrin perinteisen takaa-ajokisassa Sveitsin Val Müstairissa. Nyt hänen voi sanoa palanneen toden teolla huipulle.

– Tästä on hyvä jatkaa. Kuitenkin ensimmäinen maaliin päästy ehjä veto ja kaikki kolme jalkaa tallessa, Niskanen täräytti.

Planican MM-kisat käynnistyvät vajaan kuukauden kuluttua.

– Pitää vähän kevennellä. Napsun verran kropasta on kierroksia puuttunut. On tullut riittävän paljon Puijolla kivuttua, mestarihiihtäjä tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja