Iivo Niskanen nappasi rullahiihdon SM-kultaa, sauvakin katkesi matkalla – "Maajoukkueen hitain mies ja ensimmäisen mutkan jälkeen keulassa"

Vuokatissa ratkottiin lauantaina rullahiihdon SM-mitalit sprintissä.

Miehissä Suomen mestaruuden nappasi Iivo Niskanen, joka kiri kultaan todella tiukaksi käyneessä loppuratkaisussa. Toiseksi sijoittunut Lauri Mannila hävisi Niskaselle 0,11 sekuntia, kolmanneksi sijoittunut Joni Mäki 0,26 sekuntia ja neljänneksi sijoittunut Markus Vuorelakin vain 0,43 sekuntia.

– Kisa oli ihan vauhdikasta taistelua. Yllätti, että pääsin jopa finaalissa keulapaikalle. Maajoukkueen hitain mies, ja olin ensimmäisen mutkan jälkeen keulassa. Siitähän oli sitten kiva hiihtää. Sauva meni lopussa poikki, mutta näitähän saa uusia, Niskanen kertasi maalissa.

Naisissa mestariksi kruunattiin Johanna Matintalo. Mestaruus ratkesi vielä miehiäkin niukemmalla marginaalilla, kun toiseksi sijoittunut Maaret Pajunoja hävisi Matintalolle vain 0,06 sekuntia. Josefina Böök kuittasi SM-pronssia.

– Oli aika vaiherikas kisa. Tuntui, että kaikilla oli koko ajan vähän kiire, eikä oikein meinannut löytyä paikkaa, mistä hiihtää. Tosi paljon oli sähläystä, mutta se kuuluu sprinttiin. Itse säilyin onneksi välineiden puolesta ehjänä, ja uskon, että se oli tänään aika tärkeä tekijä, että tulos oli hyvä, Matintalo totesi.

Miesten finaalin tulokset:

Naisten finaalin tulokset:

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja