Perttu Hyvärisen olympiajytkyn salaisuus: Hiihti kuin maailmanmestari!

Iivo Niskasen pronssia Pekingin olympialaisten yhdistelmähiihdossa ei voi pitää valtavana yllätyksenä. Perttu Hyvärinen puolestaan järjesti jytkyn. 

– Taisin ennakkoonkin sanoa, että haluan tehdä sellaisen vähän alexharveymaisen hiihdon. Olla piilossa koko ajan, ja mielellään mahdollisimman leveiden hartioiden takana tuulensuojassa. Se onnistui täydellisesti tänään. 

Kaksinkertaisen maailmanmestarin, kanadalaisen Alex Harveyn taktiikka todellakin palveli Hyväristä sunnuntaina. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hän ylsi uransa ylivoimaisesti parhaaseen arvokisahiihtoon seitsemännellä sijallaan. Vuosi sitten suomalaiselta MM-Oberstdorfissa nähty 17. sija jäi heittämällä taakse.  

– Oli hieno onnistuminen. Olen kyllä kunnossakin! Kun tein tehoja viime viikolle, puhuimme valmentajan kanssa, että olisin urani parhaassa kunnossa. Kyllähän tuo tuloskin näytti sen. Oli mahtava hiihtää, kaikki onnistui tosi hyvin, suksiaankin kehunut Hyvärinen iloitsi.

– Viimeinkin onnistuimme ajoittamaan kuntoni myös arvokisoihin. Ihan hieno meininki.

Hyvärinen epäili, että hän on aiempina vuosina kilpaillut liikaa, minkä lisäksi sairastelut ovat katkaisseet valmistautumista. 

Lisäksi hän jäi kotiin Tour de Skin jälkeen reissattuaan ja kilpailtuaan yli kahden kuukauden ajan. Pekingiin valmistavalle ulkomaan leirille hän ei lähtenyt, vaan valmistautui kauden kohokohtaan kotona Kuopiossa. 

Leiripäiviä korkealla on tullut muutenkin paljon tällä kaudella. 

– Se näkyy täällä palkitsevan. 

Rajussa kilpailussa ja rankalla ladulla Hyvärinen näki moneen otteeseen kärjen tilanteen, vaikka erot kasvoivat valtaviksi. 

– Kyllähän siitä pystyi myös nauttimaan, kun tiesi tilanteen, ladun varresta kehotuksia jopa mitalitaistoon saanut Hyvärinen totesi.

– Kannustusta tuli, mutta yritin hieman hillitä niitä, hän totesi naureskellen. 

Avausmatka enteilee sitä, että Hyvärinen hiihtää Zhangjiakoussa huimat arvokisat. 

– Sija seitsemän on minulle todella hyvä. Ja on mahtavaa lähteä tästä myös kohti perinteisen 15 kilometriä (ensi perjantaina). "Pertsa" tuntui tänään todella hyvältä.

Lue myös:

    Uusimmat