Iivo Niskanen lähtee Tour de Skiltä kotiin – tymäytti Viaplaylle suoran kommentin

Iivo Niskanen suuntaa Saksan Oberstdorfissa keskeyttämänsä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun jälkeen Tour de Skiltä kotiin. Niskanen sanoi Viaplaylle "aika lailla kaiken menneen vihkoon".

Niskanen ei Tourin kolmantena etappina käydyssä 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa enää 5,2 kilometrin väliaikapisteelle saapunut. Suomalaistähti oli nykyisen maailmancup-kalenterin bravuurimatkallaan 3,6 kilometrin väliajassa vasta 33:s, 28,3 sekuntia kärkeä hitaampana, minkä jälkeen hän keskeytti leikin.

– Kyllä meni kaikki aika lailla vihkoon, mikä voi hiihtokilpailussa mennä. Eipä siinä ollut hirmu hauskaa enää jatkaakaan. Se meni tällä kertaa näin, Niskanen sanoi Viaplaylle.

Tourin kokonaiskilpailua johtavan Norjan Johannes Hösflot Kläbon jälleen voittama kisa sivakoitiin vetisissä oloissa, ja latu todennäköisesti vettyi aavistuksen enemmän ajan kuluessa jälkipään lähtijöille.

– Näyttää, että kyllä tuolla isolla numerolla monella muullakin meni huonosti. Keli muuttui sen verran, että ei pitoa ollut. Ei toisaalta tuntunutkaan kovin hyvältä, niin ei ollut hirveän mukava hiihtää kilpaa, Niskanen ynnäili.

Niskasen mukaan hänellä ei ollut epänormaaleja tuntemuksia verryttelyssä.

– Kuitenkin jos väliajat alkoivat olla 30:n huitteilla... tarkoitus oli, että olisi ollut kärkikahinoissa tämän jälkeen ja sitten jos olisi jatkettu, olisi jatkettu. Kaikki oli pielessä, niin hyppäsin sitten sivuun.

Sairastelut

Niskanen avasi maailmancup-kautensa vasta Tourilla sairastuttuaan sesongin alla koronaan, eikä kulku Keski-Euroopassa ollut totuttua Niskasta. Sairastelu söi suomalaiselta harjoittelua ja takuulla myös terää.

Niskanen vahvisti lähtevänsä seuraavaksi kotiin, kun Touria on miehillä jäljellä vielä neljä etappia. Suomalainen pohti kisaavansa kenties seuraavan kerran Ranskassa, jossa on määrä käydä tammikuun lopussa Les Rousses'n maailmancup-kilpailut. Ohjelmassa on tuolloin sprintin lisäksi 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja