Iivo Niskanen keskeytti – oli rajuissa vaikeuksissa bravuurimatkallaan

Iivo Niskanen on keskeyttänyt nykyisen maailmancup-kalenterin bravuurimatkansa, 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun. Niskanen jätti leikin kesken vaisujen ensikilometrien jälkeen Tour de Skillä Saksan Oberstdorfissa sivakoidussa kisassa.

Niskanen oli 3,6 kilometrin kohdalla jo 28,3 sekuntia kilpailua siinä kohtanutta johtanutta Ruotsin Calle Halfvarssonia jäljessä. Aika kyseiseen väliaikapisteeseen oli vasta kilpailun 33. nopein. Kulkua ei ollut Niskasen normaaliin tasoon nähden nimeksikään, eikä suomalaistähti saapunut enää 5,2 kilometrin väliaikapisteelle.

Niskanen sairastui koronaan maailmancup-kauden alla ja avasi cup-sesonkinsa vasta Tour de Skillä. Hän vaikuttaa olevan sairastelujen jälkeen kaukana terävimmästä kunnostaan.

10 kilometrin väliaikalähtökilpailun voitti Tourin kahden avausetapin tavoin Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka sivakoi kisan loppupuolen ylivoimaista kyytiä. Myös päivän muut miesten palkintosijat menivät norjalaisille, kun Simen Hegstad Krüger (+12,4) oli toinen ja Didrik Tönseth (+22,4) kolmas.

Lauri Lepistö sijoittui parhaana suomalaisena 26:nneksi (+1.06,2). Perttu Hyvärinen oli 36:s (+1.19,1), Lauri Lepistö 55:s (+1.50,4) ja Ville Ahonen 58:s (+1.58,3).

Naisten 10 kilometrin väliaikalähtökisa käynnistyy Suomen aikaa kello 15.45.