Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola hassuttelivat kolmossijaan päättyneen kilpailun jälkeisessä haastattelussa: "Vähän leikittiin, kyllä me ollaan tyytyväisiä"

Niskanen ja Hakola: Minimitavoite olla pallilla 1:55
Videolla Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan haastattelu parisprintin jälkeen.

Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan Suomen parisprintin ykkösjoukkue ylsi hienoon kolmostilaan maastohiihdon maailmancupin Lahden kilpailussa. Kaksikko avasi MTV Urheilulle ajatuksiaan päivän kilpailun jälkeen.

Kakkostila oli matkalla myös mahdollinen, mutta Norjan kakkosjoukkueen Eirik Brandsdal ohitti Suomen ankkuriosuutta hiihtäneen Hakolan viime senteillä. 

– Ihan peruspäivä oli. Karsinnassa katsottiin, että latu käyttäytyy aikalailla kasaavasti. Ei uskottu, että homma olisi mennyt noin tiukoille. Pitkät kasaavat laskut toivat aikalailla haasteita ja piti miettiä, että miten finaali tullaan hiihtämään, Niskanen sanoo.

– Tiedossa oli, että viimeinen lasku kasaa aika hyvin. Odotin kovaa loppukiritaistelua, mutta sain aika hyvin siinä tiputettua porukkaa ja pääsin Kläbon (Johannes) perään. Saatiin vähän letkaa venytettyä. Brandsdal olisi pitänyt pystyä lyömään, Hakola summaa.

Tulokseen kaksikko oli tyytyväinen, vaikkakin Hakola aloitti vastaamisen esitetyllä pettymyksellä. 

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja oltiin kolmansia, Hakola sanoi.

– Kyllä tämä oli se minimitavoite. Hyvä matka oli, nämä ovat kuitenkin tiukkoja kisoja. Sanotaanko vaikka näin, että jos lähdetään laskemaan sormilla, montako palkintopallipaikkaa meille on tullut tämän kauden aikana, niin siinä mielessä ollaan tyytyväisiä, Niskanen totesi.

– Leikittiin vähän, ollaan me tyytyväisiä, Hakola täydensi.

Seefeldin mahdollista MM-mitalia ei kaksikko lähde vielä tarkemmin arvioimaan.

– Kyllä siinä nytkin oli kaksi joukkuetta edellä. Vielä sieltä tulee varmaan Venäjä aika kovaa, että pitää hiihtää yllättävän kovaa alusta loppuun saakka, Hakola sanoo.

Niskanen ei vielä avaa mahdollisia matkojaan Seefeldin MM-kilpailuissa.

– Pitää katsoa, että mihin valitaan. Se on valmentajien päätös. Totta kai perinteisen 15 kilometriä on päätavoite, Niskanen päättää. 

Seefeldin MM-kilpailut hiihdetään 19. helmikuuta - 3. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat