Iivo Niskanen harmissaan, kun norjalaishirmu putosi lähtöviivalta pois – "Niin pitkään on kaikki jännityksessä"

Jari Isometsä Pekingin olympialaduista:"Sää ja keliolosuhteet ovat merkittävässä roolissa tällaisessa paikassa" 6:54
Millaiset ovat olosuhteet Pekingin olympialaisten maastohiihtoladuilla Zhangjiakoussa? MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ja meteorologi Liisa Rintaniemi kertovat.

Suomalaishiihtäjät korostivat urheilijoiden omaa harkintaa ja valintoja, kun puheeksi nousivat Pekingin olympialaisten koronatoimet sekä Norjan maajoukkueessa ilmenneet koronatartunnat. 

Suomen ja Norjan maastohiihtomaajoukkueet leireilivät olympiakisojen alla Italian Seiser Almissa ja käyttivät samaa hotellia. 

Pulssit nousivat myös Suomen maajoukkueessa, kun tietoja norjalaiskollegoiden koronatartunnoista alkoi pudota. Ensin tiedotettiin valmentaja Arild Monsenin tartunnasta, minkä jälkeen Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå ja kaksinkertainen olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger liittyivät koronapositiivisten joukkoon. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämän jälkeen on saatu esimerkkejä Norjan joukkueen löyhästä koronakurista muun muassa Ilta-Sanomien keskiviikkona julkaistussa jutussa, jossa nimettöminä pysyneet Suomen joukkueen jäsenet kertoivat hämmästelleensä leirillä näkemiään asioita. 

Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen ja Anne Kyllönen painottivat urheilijan omaa vastuuta vähintään sivulauseissa kommentoidessaan Pekingin olympialaisten koronatoimia sekä viime aikojen tartuntauutisia. 

– Kaikki on yritetty hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla (olympialaisissa). Se on jokaisesta itsestä kiinni, miten hommaan suhtautuu. Olen ollut itse tosi tarkka koko kauden, mutta etenkin nyt olympialaisten alla. Olen viettänyt aika paljon yksinkin aikaa, jotta säilyisin terveenä, Kerttu Niskanen aloittaa.

– Olen sitä mieltä, että se on loppujen lopuksi jokaisesta itsestään kiinni, miten homman hoitaa maaliin asti. 

– Aika samaa (korona)protokollaa, mitä on viimeiset kaksi vuotta tottunut näkemään ja kokemaan, Anne Kyllönen kommentoi.

Iivo Niskanen harmittelee Norjan joukkueesta kantautuneita koronauutisia. 

– Olimme samassa tilanteessa Tour de Skillä, kun joukkuekaverilla (Eveliina Piippo) ilmeni tartunta. Tietää kyllä, että ei se heistäkään ole mukavalta tuntunut. Onneksi kaikki pääsevät tänne, että tulee olympialaisten arvoiset kisat.

– Toivottavasti Krüger pääsee viimeistään siihen päätösmatkalle. Kovia juttuja, ja niin pitkään on kaikki jännityksessä, että pääsee tosissaan viivalle. Siihen asti pitää testejä jännittää ihan kaikkien. Asian kanssa on kaksi vuotta eletty, niin sillä lailla se on osa tämänpäiväistä hiihtoarkea, Niskanen summaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Yksi Ilta-Sanomien jutussa mainituista esimerkeistä oli Norjan joukkueen ruokailu tiiviissä ryppäässä olympialeireillä. Kerttu Niskanen toimi toisin.  

– Vaikea lähteä heidän toimintaansa arvioimaan. Itse asiassa söin kaikki ruokani omassa huoneessani, niin en ollut myöskään heidän ruokailuaan näkemässä.

Naisten 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailu käydään lauantaina Suomen aikaa kello 9.45 alkaen. Miesten 15 + 15 kilometrin kilpailu alkaa sunnuntaina kello 9.00. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat