Suomen Tour de Skin joukkueessa todettu koronatartunta

Muita joukkueen urheilijoita ja henkilökuntaa testataan viranomaisten ohjeiden mukaisesti ennen Tour de Skin ensimmäistä osakilpailua.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen Tour de Skille nimetyssä joukkueessa on todettu koronatartunta.

Tartunta on todettu Eveliina Piipolla ja tartunta ilmeni normaalin testausprotokollan mukaan tehdyssä testissä sen jälkeen, kun joukkue saapui Sveitsiin. Piippo ei tartunnan vuoksi starttaa Tourille.

Sveitsin viranomaisten ohjeen mukaisesti Piippo on asetettu eristykseen omaan huoneeseen joukkueen hotellissa. Hiihtoliiton tiedotteen mukaan Piippo voi hyvin, eikä kärsi taudin oireista.

Muita joukkueen urheilijoita ja henkilökuntaa testataan viranomaisten ohjeiden mukaisesti ennen Tour de Skin ensimmäistä osakilpailua, joka on tiistaina 28.12.2021. 

– Olemme saaneet tarkat toimintaohjeet viranomaisilta ja toimimme niiden mukaisesti. Matkustaessamme Tourille joukkue on myös noudattanut tiukasti sisäisiä terveysturvallisuusohjeita ja näillä toimilla minimoimme tartuntariskin niin tehokkaasti kuin mahdollista. Muu joukkue harjoittelee nyt normaalisti kohti ensimmäistä Tourin osakilpailua, maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi tiedotteessa.

Tour de Skin ensimmäinen osakilpailu hiihdetään Sveitsin Lenzerheidessa. 

Lue myös:

    Uusimmat