Kerttu Niskanen repesi nauruun kuultuaan hurjan mitaliarvion Niskasten sisaruksista – "Onko Iivolla niin montaa matkaa täällä?"

Jari Isometsä Pekingin olympialaduista:"Sää ja keliolosuhteet ovat merkittävässä roolissa tällaisessa paikassa" 6:54
Millaiset ovat olosuhteet Pekingin olympialaisten maastohiihtoladuilla Zhangjiakoussa? MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ja meteorologi Liisa Rintaniemi kertovat.

Maastohiihtäjäsisaruksilta Kerttu ja Iivo Niskaselta odotetaan mitaleja Pekingin olympialaisista. Kovimmat menestysarviot saivat Kerttu Niskaselta hersyvän reaktion. 

Iivo Niskanen hakee Zhangjiakoun kisalumilta jatkoa kultamitaleilleen kaksista edellisistä olympialaisista. Isosisko Kertulla on ennestään kaksi viestihopeaa Sotshista. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ilta-Sanomien asiantuntija Harri Kirvesniemi povasi kisojen alla Urheilulehden Peking-liitteessä Niskasten yhteissaaliiksi jopa viitta mitalia. Kirvesniemen mielestä kummatkin ottavat vähintään yhden, todennäköisesti kaksi arvolätkää. Näissä saaliissa viestimitalit ovat suuressa roolissa. 

MTV Urheilu kysyi torstaina Kerttu Niskasen näkemystä kyseiseen arvioon. 

– En tiedä, onko Iivolla niin montaa matkaa täällä, että voisi viittä tuoda, Niskanen kommentoi leveästi naureskellen. 

– Ehkä nyt on mennyt hiukan yläkanttiin arvio Harrilta, 33-vuotias hiihtäjä jatkoi iloisena. 

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä pitää kahta mitalia todennäköisimpänä Niskasten kokonaissaaliina haarukoiden määrän välille 1-3.

– Jos kaikki menee niin kuin elokuvissa, viisi on mahdollista, mutta tuskin menee, Isometsä lisää. 

"Höyryjä pihalle"

Niskanen vaikutti torstain pressissä niin innokkaalle, että haluaisi hiihtää kilpaa heti, eikä odotella enää olympia-avausta. 

Naisten ensimmäinen matka, 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmäkisa, on edessä lauantaina. 

– Mukava aloittaa kisat, näitä on odotettu. Mutta ei tuo yhdistelmäkisa ole missään nimessä se näiden kisojen päämatka. Se on yleensä ollut minulle tosi haastava. Mutta mukava avata kisat, niin saa vähän höyryjä pihalle ennen perinteisen kymppiä. 

Niskasen päämatka on edessä viikon päästä. Zhangjiakoun raskaat kisaladut miellyttävät Suomen menestystoivoa. 

Kysymysmerkkikin löytyy.  

– Kova tuuli antaa hiukan haasteita. Tuntuu, että jokainen on toivonut, että se pikkuisen tyyntyisi. Se on ollut aika raju. 

– Se on haaste huolollekin. Tuuli ottaa niin rajusti testilaskuihin, Niskanen summaa. 

Naisten 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailu käydään lauantaina kello 9.45 alkaen. Miesten 15 + 15 kilometrin kilpailu alkaa sunnuntaina kello 9.00. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat