Norjalaishiihtäjää kuumottaa – jakoi huoneen koronan saaneen olympiavoittajan kanssa: "Ristin sormeni"

Varalla Pekingin olympialaisiin oleva norjalaishiihtäjä Harald Östberg Amundsen joutuu jännittämään. Hän jakoi nimittäin hotellihuoneen Italian Seiser Almissa keskiviikkoon saakka koronavirustartunnan saaneen Simen Hegstad Krügerin kanssa, VG kertoo.

Oireeton Krüger antoi positiivisen koronanäytteen torstaina. Kaksinkertainen olympiavoittaja lukeutui Norjan mitalisuosikkeihin myös ensi viikolla Pekingin olympialaisissa, mutta hän joutuu tällä tietoa jäämään sivuun vähintäänkin kisojen alusta.

Varalla olleelle Harald Östberg Amundsenille voisi avautua sauma olympiahiihtoihin muiden poissaolojen jäljiltä, mutta nyt hän joutuu altistuneena jännittämään, onko hän saanut Krügerin huonekaverina koronatartunnan.

– Olen valtavan pahoillani Simenin puolesta ennen kaikkea. Hän on järkyttävän hyvässä kunnossa ja on ollut uskomattoman vahva viimeisissä maailmancup-kisoissa vapaalla, Amundsen sanoi kaksi henkilökohtaista maailmancup-kisaa tällä kaudella voittaneesta kollegastaan.

Vuosi sitten Oberstdorfin MM-kisoissa vapaan 15 kilometrin kisasta pronssia saavuttanutta Amundsenia kuumottavat lähipäivinä hänen omat testituloksensa.

– Omalta osaltani tämä on todella jännittävää ja epävarmaa. Eristän itseni ja ristin sormeni negatiivisten testien puolesta. Minulla ei ole kuitenkaan mitään valittamista, ja ajattelen ennen kaikkea, että kolme olympialaisiin valmiina ollutta urheilijaa ansaitsevat tukea. Voimme toivoa, että tartunnat loppuvat.

Ennen Krügerin tartuntaa tietoon tulivat Norjan maajoukkueesta Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån sekä sprinttimaajoukkueen valmentajan Arild Monsenin koronatartunnat.

Tiedossa ei vielä ole, millaisella hiihtomaajoukkueella Norja lopulta suuntaa koronatapausten jälkeen Pekingin olympialaisten alkuun. Kisat käynnistyvät ensi viikon perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat