Korona leviää Norjan olympiajoukkueessa! Nyt kahdella hiihtäjällä tartunta – tilanne huolestuttava

Norjan olympiajoukkueeseen valittujen Heidi Wengin ja Anna Kjersti Kalvån osallistuminen Pekingin kisoihin on nyt pahasti vaarassa. Hiihtäjät ovat antaneet positiivisen koronanäytteen.

Norjan hiihtomaajoukkueen tilanne on äärimmäisen huolestuttava Pekingin olympialaisten alla.

Aiemmin tällä viikolla tuli tietoon, että sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla on korona. Hän antoi positiivisen näytteen sunnuntaina saavuttuaan maajoukkueen leiriltä Italiasta.

Vielä tuolloin muu joukkue oli pikatestien mukaan vailla tartuntoja, mutta tapauksia on paljastunut useampia PRC-testien tulosten saavuttua.

Muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo, että olympiajoukkueeseen valitut maastohiihtäjät Heidi Weng ja Anna Kjersti Kalvå ovat antaneet positiiviset koronanäytteet.

Kaksikosta Weng kuuluu tähtikategorian urheilijoihin.

– Tilanne on äärimmäisen ikävä koko joukkueelle, Norjan joukkueen lääkäri Öystein Andersen kuvaili lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Andersenin mukaan kaikki joukkueen jäsenet ovat pyrkineet noudattamaan turvavälejä ja muodostaneet pienempiä kuplia joukkueen sisällä.

Maastohiihtojoukkueen johtajan Espen Bjervigin mukaan tartuntaketjua ei ole pystytty jäljittämään. Siksi uudet tapaukset joukkueen sisällä ovat edelleen mahdollisia eristystoimista huolimatta.

Wengin ja Kalvån jääminen ulos olympialaisista ei ole tartunnoista huolimatta vielä varmistunut. Kisamatkalle edellytetään kahta negatiivista testitulosta ennen lähtöä.

Bjervigin mukaan Norjan olympiajoukkueen reservissä odottaa muun muassa Ragnhild Haga ja myös muita hiihtäjiä.

Italian Seiser Almissa yhä leireilevä Norjan joukkue on vaihtanut tapausten vuoksi hotellia. He majoittuvat uudessa kohteessa yhden hengen huoneisiin.

Lue myös:

    Uusimmat