Mainos

Iitin murhasta epäillyn kotoa löytyi kasapäin huumeita

Iitin murhasta epäillyn nuoren lahtelaismiehen kotiin tehtiin kotietsintä viime marraskuussa. Kerrostaloasunnosta löytyi yli kilo vahvaa amfetamiinia sekä 1 900 ekstaasitablettia.

Hämeen poliisin mukaan törkeän huumausainerikosepäilyn tutkinta on nyt valmistunut, ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Miehen epäillään saaneen jo myydyistä huumeista yli kolmekymmentätuhatta euroa. Asunnosta löytyneiden huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 80 000 euroa.

– Kyseessä on huomattava määrä, luonnehtii rikoskomisario Pälvi Suokas MTV Uutisille.

Miehen kotoa löytyi myös velkalista, joista ei kuitenkaan esitutkinnassa pystytty yksilöimään, keitä merkinnät tarkoittivat. Epäilty on myöntänyt, että asunnosta löytyneet huumeet ovat hänen.

KRP: Huumeet eivät liity murhaan

Iitin murhaepäilyn tutkinta keskusrikospoliisissa on yhä kesken. Metsästäjät löysivät vuonna 1990 syntyneen miehen ruumiin Iitistä marraskuussa. Uhri on kotoisin Mäntsälästä, noin sadan kilometrin päästä ruumiin löytöpaikasta.

Jutussa on yhteensä viisi epäiltyä, jotka ovat kotoisin Nastola-Lahti-Mäntsälä-akselilta. Keskurikospoliisin rikoskomisario Mika Ihaksisen mukaan huumeet eivät liity henkirikosepäilyihin. 

– Tässä puhutaan ihan muista asioista, Ihaksinen kertoo MTV Uutisille.

Jutun tutkinta on yhä kesken. Syytteennoston määräaika on 20. helmikuuta, mutta Ihaksisen mukaan syyttäjän kanssa tulee lähiaikoina pohdittavaksi, haetaanko tutkinnalle lisäaikaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.