Huumerikostutkinnassa paljastunut henkirikos tehtiin ilmeisesti anastusepäilyn vuoksi – ruumis eteisessä tuli kotietsinnässä yllätyksenä

Vantaalla huumetutkinnan yhteydessä paljastuneen henkirikoksen motiivina oli ilmeisesti epäilys varastamisesta, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan henkirikoksen taustalla oli mahdollisesti epäily, että noin 40-vuotias uhri olisi anastanut jotakin nyt henkirikoksesta epäillyiltä. Käsitys perustuu epäilyjen kertomuksiin.

Rikos tapahtui Vantaan Koivukylässä Rautkalliontiellä 11. tammikuuta.

Ruumis jätettiin kämpän eteiseen

Henkirikoksen jälkeen ruumis jätettiin tekopaikalle, joka on yhden epäillyn asunto. Hän oli käynyt asunnolla vielä teon jälkeisenä iltana ja yönä, mutta sen jälkeen asunnossa ei poliisin mukaan oltu käyty, vaan asunnon omistaja olisi siirtynyt hotelliin.

Poliisi epäilee, että uhrin siirtämistä pois asunnolta oli harkittu, mutta suunnitelmasta oli luovuttu nopeasti. Uhri olisi asunut samassa kerrostalossa.

– Ehkä on haluttu vain unohtaa se asia. Ei löydetty muuta tapaa päästä eteenpäin, poliisista arvioidaan.

Törkeät huumerikosepäilyt johtivat ruumiin löytymiseen

Ruumis löydettiin kymmenen päivää teon jälkeen, kun asunnossa asunut 56-vuotias mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään huumausainerikokseen. Poliisi teki miehen kotiin kotietsinnän, jossa paikalle jätetty ruumis löytyi eteisestä.

Ennestään mittavalla rikostaustan omanneen miehen epäillään syyllistyneen useisiin törkeisiin huumausainerikoksiin kauppaamalla amfetamiinia ja Subutex-tabletteja, joiden lisäksi kauppaa olisi käyty kokaiinilla ja kannabiksella.

Henkirikoksesta on viisikymppisen miehen lisäksi epäiltynä kaksi parikymppistä miestä, mutta he eivät ole epäiltynä huumevyyhdissä. Henkirikosta tutkitaan tappona.

Lue myös:

    Uusimmat