Mainos

Iisan suunnitelma: Pietarinkatu

Viehättävä ullakko sijaitsee Helsingin idyllisessä huvilakaupunginosassa. Kolmion erikoisuutena ovat viistot kattoikkunat, toisistaan poikkeavat koristeelliset ikkunat sekä torni. Huoneisto on selkeästi remontin tarpeessa. Väliseinät on aikanaan rakennettu lastulevystä siten, että levyjen väliin ei ole jätetty tarvittavaa, muutaman millin levyistä saumaa. Tästä johtuen seinät ovat halkeilleet kauttaaltaan. Vaivaan ei kokemukseni mukaan lääkettä ole: silotteet, kitit, tasoitteet ja kangastapetit antavat vain hetken ensiavun. Kun lastulevy ilmankosteuden mukaan elää, tulevat halkeamat uudestaan näkyviin.

Omistajan parin tuhannen budjetti ei riitä kestävän kehityksen remonttiin, joten järkevintä tässä tilanteessa on pelkästään sisustaa huoneisto ja raikastaa seinien maalia sieltä täältä, ainakin katot.

Suuri olohuone on kauttaaltaan, siis kattoa myöten, sävytetty persikalla, jolloin tunnelma on tunkkainen ja omituisen ympäripyöreä. Rytmi puuttuu. Takimmainen huone puolestaan on hennon vaaleanpunainen. Muutosehdotuksessa katot maalataan valkoisella, seinät puolitetulla maalarinvalkoisella sekä katseenvangitsijaksi päätyseinät harmaalla taitetulla ruskealla.

Takahuoneeseen sisustetaan kirjasto takkamanttelin, ylellisen mukavan löhösohvan ja rahin avulla. Torniin mahtuu siro antiikkinen dams skrivbord eli naisten kirjoituspöytä, tyyliin sopiva tuoli ja pöytävalaisin. Makuuhuone on pehmeän valkoinen.

Olohuoneeseen oviaukon viereen ruokapöydän lähettyville sopii luontevasti empiretyylinen, lasiovinen astiakaappi, toiselle puolella tummapuinen konsolipöytä ja pöytävalaisin. Kolmen istuttava, ylellisen runsas ja valkoinen sohva sekä kaksi valkoista nojatuolia viimeistelevät sisustuksen ja takaavat mukavat puitteet seurusteluun. Ruokapöydäksi sopii joko talonpoikaistyylinen klahvipöytä tai moderni, tumma pöytä ja valkoiset tuolit. Lattioille aitoja mattoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.