Mainos

Iisan suunnitelma: Kuuselantie

Vantaan Riipilässä sijaitseva uudehko omakotitalo inspiroi kartanomaisella arkkitehtuurillaan. Kaksikerroksisen talon pihapiiri kaipasi siistimistä. Sepelikasa siivottiin pois, ja terassin peiterimoitus hoidettiin kuntoon ja viimeisteltiin Tikkurilan Valtti Puuöljy Akvalla.

Sisällä oli paikkauksia (joitain halkeamia ja kolhuja seinissä), myös peitelevyjä puuttui seinistä ja katoista. Tunnelma sisällä oli ankeahko, eikä se vastannut täysin sitä, mitä ulkokuori antoi odottaa. Tuntui kuin kotia olisi käytetty pelkkänä tavaravarastona, koska asunnossa oli niin paljon toisiinsa sopimattomia huonekaluja. Minua häiritsivät myös joka puolelle huoneistoa sirotellut loisteputkivalaisimet, joiden valo on teollinen ja kylmä.

Aloitin suunnittelun värimaailmasta: hillittyä keltaista, okraa, tummaa ruskeaa, vaaleansinistä ja lämpöistä punaista sekä raikasta valkoista. Kun halkeamat oli paikattu Presto LH -kevyttasoitteella, sävytettiin olohuone ja yläkerran aula lempeällä keltaisella Tikkurilan Harmony G393. Muihin seinäpintoihin käytettiin valkoista Tikkurilan puolihimmeää Jokeria G 497.

Eteinen on minulle aina tärkeä. Lämpimän punainen villamatto Stockmannilta, antiikkituolit Brocante Antiquesta, peili ja pieni lipasto löytyivät Cobellosta. Eteisen loisteputkiseinävalaisimet korvattiin Ikean lasisilla seinävalaisimilla. Eteisestä siivottiin pois irtonaulakko, ulkovaatteet ja kengät mahtuvat kaappeihin. Kauniit medaljonkituolit ovat Brocanten uustuotantoa.

Keittiön talonpoikaisruokapöytä ja -tuolit löytyivät Brocantesta ja saivat seuraa Cobellon tyyliin sopivasta suutarinvalaisimesta. Pöydän alla oleva matto on Ikeasta ja villamatto Stockmannilta. Lämpimät sikarinruskeat laskosverhot valmisti Les Tissus Colbert. Pajukorit ja muut somisteet Stockmannilta, Mokosta ja Cobellosta.

Olohuoneen Les Tissus Colbert -liikkeessä teetetyissä laskosverhoissa toistuvat samat sävyt kuin muualla olohuoneessa: ruskeaa, punaista, keltaista. Kahdenistuttava valkoinen Ektorp-sohva ja leijonanväriset nojatuolit raheineen Ikeasta. Punainen huopa, silkkityynyt ja pöytävalaisimet hankittiin Stockmannilta. Empire-tyylinen ruokapöytä asusteineen Cobellosta ja kaunis kynttiläkruunu Stockmannilta. Lämpimän värinen villamatto Stockmann, pöydänalusmatto Ikeasta.

Ison makuuhuoneen sänky käännettiin pituussuuntaan oveen nähden ja somistettiin Gant Home -vuodevaatteilla. Sängyn päädyssä oleva taburetti toimii kätevästi vaatteiden laskupaikkana, Brocante. Lämpimän sävyiset yöpöydät S.A.L.I:sta, valaisimet Cobellosta. Tummansininen villamatto Ikeasta. Pienempi makuuhuone muutettiin työhuoneesta vierashuoneeksi. Vuode Ikeasta, ruudullinen sängynpääty Don Goffosta, vuodevaatteet Gant Home. Vekkivalaisimet Les Tissus Colbert. Molempia makuuhuoneita yhdistää toffeen värinen laskosverho, Ikea.

Tv-huonetta hallitsee kolmen istuttava sohva Ikea, Howard-klassikkotuoli Don Goffosta samoin senkki ja sohvapöytä. Puiset kaihtimet Ikeasta. Teleskooppijalkaiset valaisimet S.A.L.I:sta.

Yläkerran aula muutettiin makuuhuoneesta/lasten temmellyskentästä oleskelutilaksi. Raikkaat laskosverhot Les Tissus Colbert. Huopa ja tyynyt Stockmann. Raidalliset tuolit Don Goffo samoin tummanruskeat sohvapöydät, lattiavalaisimet, matot ja matala senkki. Pienet kiinalaiset kirstut Stockmannilta. Hienostuneen rennot vekkivalaisimet Mokosta. Ruudullinen torkkuhuopa Gant Home.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.