Mainos

Iiro Viinanen vaatii jälleen säästämään tai leikkaamaan

Entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok) ihmettelee valtion nykyistä velkaantumisvauhtia. Se ei voi jatkua, Huomenta Suomessa vieraillut Viinanen totesi.

-  Alamme olla sadan miljardin veloissa. Kun kahden vuoden budjetin kokonaismenot ovat kokonaan velkaa, kyllä sen pitäisi herättää jokaisen tajuamaan, ettei näin voi jatkaa, 1990-luvun alun kriisivuosina valtiovarainministerinä ollut Viinanen sanoi.

Nykyistä valtiovarainministeriä Antti Rinnettä (sd) Viinanen sivaltaa kuivan sarkastisesti:

- Toistaiseksi näyttävät kovin pieniä olevan hänen murheensa ,kun muutaman kymmenen miljoonan kanssa pelataan, ne pitäisi olla läpihuutojuttuja.

Viinasen mukaan nopean velkaantumisen lisäksi toinen suuri uhka on työttömyyden takia  syrjäytyvät nuoret.

- Nuorissa on kuitenkin maan tulevaisuus.

Keskustelu jatkui vielä studiohaastattelun ulkopuolella MTV Uutisten toimittajan kanssa. Tuolloin Viinanen vaati hallitusta toteuttamaa merkittäviä rakenteellisia muutoksia. Hän toisti näkemyksensä, jonka mukaan hallitus askartelee liikaa pienten asioiden parissa.

Viinasen mukaan kehno taloustilanne vaatii etuuksien leikkaamista.

- Hyvinvointivaltio joudutaan siinä mielessä purkamaan, että etuuksien tasoa ei voida samalla tavalla pitää kuin tähän asti. Onko se sitten omavastuun lisää ottamista, vastikkeellisuutta tai mitä tahansa, se jää tietenkin poliitikkojen päätettäväksi. Peruskuvio on kuitenkin se, että me velkaannumme liikaa nykymenolla, Viinanen sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.